♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

5 Ιανουαρίου 2011

♪ «Δύο χώρες – Δύο φωνές, Μια μουσική, Μπροστά σε ένα μικρόφωνο»

Ο κορυφαίος ερμηνευτής του ιταλικού τραγουδιού Albano Carrisi και ο δικός μας άνθρωπος, ο πολυαγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος, ανακοινώνουν τη δισκογραφική συνεργασία τους.Η συνάντηση δύο καλλιτεχνών, η διασταύρωση δύο πολιτισμών, η ένωση δύο γειτονικών λαών. Μέσα από τη μελωδία, τη γλώσσα, το συναίσθημα, την ερμηνεία, τα τραγούδια!

Με τίτλο: «Δύο χώρες – Δύο φωνές, Μια μουσική, Μπροστά σε ένα μικρόφωνο». Δώδεκα τραγούδια-επιλογές από τη δισκογραφία των δύο καλλιτεχνών-που ηχογράφησαν πριν λίγους μήνες στην Ιταλία- ξεκινώντας ένα μουσικό ταξίδι που θα απολαύσουμε πολύ σύντομα.
«Αυτή είναι πραγματικά μια μεγάλη συνεργασία» δηλώνει ο Al Bano. «Δύο πρόσωπα, μια φυλή . Δύο φωνές, 12 τραγούδια, απ’ τα πιο όμορφα που υπάρχουν. Και πάνω απ’ όλα μια μεγάλη μουσική ένωση με μεσογειακή έκφραση. Αυτή η συνεργασία θα είναι όπως το ταξίδι του Οδυσσέα γεμάτο όμως από όμορφα πράγματα και όμορφες μουσικές που θα ανακαλύπτουμε συνέχεια και όχι μόνο….»
«Τραγουδάω με τη μεγαλύτερη ιστορία του ιταλικού τραγουδιού» δηλώνει ο Γιάννης Πλούταρχος. «Είναι τόσο μεγάλη η τιμή που μου κάνει που ούτε να το ονειρευτώ δεν θα μπορούσα».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρώτη συνεργασία του Albano Carrisi με Έλληνα δημιουργό ήταν με τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος του έδωσε μάλιστα και ένα τραγούδι του με τίτλο «Το γελαστό παιδί».
Όλη αυτή η προσπάθεια και η μοναδική συνύπαρξη των δυο μεγάλων καλλιτεχνών, δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αν κάποιοι άνθρωποι δεν το είχαν οραματιστή και δεν το είχαν πιστέψει, και ένας από τους πρωτεργάτες αυτούς είναι ο ταλαντούχος συνθέτης Θάνος Γεωργουλάς που συνεισέφερε τα μέγιστα σε αυτήν την προσπάθεια για να γίνει αυτή η μοναδική συνεργασία.
Ο Θάνος Γεωργουλάς υπογράφει μουσικά 5 νέα κομμάτια, δύο ελληνικά σε στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου και 3 ιταλικά σε στίχους του Christiano Minellono, ενώ ο Μιχάλης Αβατάγγελος έγραψε τους στίχους σε 4 Ιταλικά κομμάτια, διασκευάζοντας τα, τα οποία θα ερμηνεύσουν μαζί οι δυο καλλιτέχνες, με κορυφαίο το πασίγνωστο τραγούδι του Albano «Felicita», που έχει τον ελληνικό τίτλο «με μια ματιά».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More