♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

31 Ιανουαρίου 2011

♪ Ο μπράβος, η Μαρίνα και ο ληστής … αλλάζουν ζωή


Ο Νίκος Γρίτσης έκλεινε συμβόλαια ξυλοδαρμού, ήταν μπράβος της νύχτας, έπινε ναρκωτικά και μπήκε στη φυλακή σαν τρομοκράτης. Ο 15μηνος εγκλεισμός του τον έκανε στιχουργό μεγάλων λαϊκών επιτυχιών («Κρίση» του Νίκου Μακρόπουλου, «Μετανιώνω» του Νότη Σφακιανάκη, «Μίλα» του Γιώργου Μαζωνάκη). Σήμερα ο Νίκος Γρίτσης είναι στιχουργός του Μιχάλη Χατζηγιάννη, έχει δυο παιδιά και δηλώνει «δεν είμαι πια εκτελεστικό όργανο, είμαι ο ιθύνων νους »

Η Μαρίνα Λιτβίνοβα είναι το κορίτσι που ο έρωτας την έβαλε φυλακή και η φυλακή την έβαλε στη Νομική Αθηνών. «Ίσως να μην είχα μπει ποτέ στη Νομική, αν δεν έμπαινα στη φυλακή. Είναι όπως όταν παθαίνεις ένα ατύχημα. Μένεις καθηλωμένος στο κρεβάτι και σκέφτεσαι να σηκωθείς και να γίνεις αθλητής». Στα 27 της αφού το ελληνικό κράτος της «ζήτησε συγγνώμη», δίνοντάς της αποζημίωση 28.700 ευρώ (25 ευρώ για κάθε μία από τις 1.148 ημέρες κράτησης), δεσμεύεται ότι «αν τα καταφέρω και πάρω το πτυχίο μου και ασκήσω δικηγορία, θα βοηθάω τα φτωχά κορίτσια, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».   

Ο Δημήτρης Μαγκάκης, «ο Φαντομάς του Κολωνακίου», λήστευε για πολλά χρόνια χωρίς ενοχές «τα ρετιρέ των πλουσίων». Το κατηγορητήριό του ήταν 42 ρετιρέ (39 κλοπές και 3 απόπειρες). Από τα 16 του και για 3 δεκαετίες ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και τελικά πέρασε το 1/3 της ζωής του στη φυλακή. Τώρα στα 52 του είναι ερωτευμένος, έχει δουλειά και ολοκληρώνει το πρώτο του βιβλίο «Ο ήχος της χειροπέδας – ο κόσμος του χρήστη». «Το ναρκωτικό για μένα πλέον είναι τα ίδια μας τα συναισθήματα», αυτά που τα 24 χρόνια χρήσης είχαν παγώσει.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More