♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

11 Φεβρουαρίου 2011

♪ Αλκαίος Γιώργος-Βιογραφία

Ο Γιώργος γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Αμέσως έφυγε με τους γονείς του για την Βοστώνη όπου έζησε μέχρι τα τρία του χρόνια και μετά επέστρεψε με τον πατέρα του στην Ελλάδα.
Η πρώτη του επαφή με την μουσική έγινε στα εφηβικά του χρόνια παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας στα συγκροτήματα του σχολείου του. Από μικρός ανέπτυξε ένα πηγαίο ταλέντο και μεγάλο ενδιαφέρον για την μουσική. Σπούδασε υποκριτική χορό και μουσική και η πρώτη του επαφή με τον καλλιτεχνικό χώρο έγινε τον Σεπτέμβριο του 1989 όταν πέρασε από ακρόαση και επιλέχθηκε από 1500 υποψήφιους για να λάβει μέρος στην εκπομπή "ΕΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ" της ΕΤ 2.Εκει συνάντησε λαμπρά ονόματα για να διδαχθεί και να ενταχθεί στην ομάδα τους όπως τον Μίνωα Βολανάκη , τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Daniel Lomez, τον Ηλία Λογοθέτη και άλλους. Αμέσως μετά ακολούθησε η συμμετοχή του ως ηθοποιός - τραγουδιστής στο χορό της αρχαίας τραγωδίας (Αντιγόνη) που ανέβηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη τον Πέτρο Φυσσούν τον Ηλία Λογοθέτη και σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη.
Πέρα όμως από τις μουσικές και θεατρικές δραστηριότητες λάτρευε και λατρεύει τον αθλητισμό. Διακρίθηκε στο μπάσκετ στην ομάδα Τούφα Χαλανδρίου στον Αίαντα Σαλαμίνος στο καράτε και στο Shotogan όπου έχει και καφέ ζώνη, στο ποδόσφαιρο όπου έπαιξε στα τσικό του Παναθηναϊκού , με αρχηγό τον Μίμη Δομάζο παρ όλο που η λατρεία του ήταν και είναι ο Ολυμπιακός.
Το μεγάλο βήμα του στον χώρο του τραγουδιού έγινε με την συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 1991 με το τραγούδι "Δεν με θέλεις τολμηρό" σε στίχους Γ. Ιωαννίδη και μουσική Α. Κιζιριάν όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο ερμηνείας.
Μετά από αυτό ήρθε και το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την BMG. Το 1992 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος με τίτλο "ΜΕ ΛΙΓΟ ΤΡΑΚ" σε μουσική δική του και στίχους της Εύης Δρούτσα. Με αυτό τον δίσκο ο Γιώργος λανσάρισε ένα νέο είδος μουσικής στην Ελλάδα πού ήταν συνδυασμός Δυτικών και
Ανατολίτικων μουσικών δρόμων. Ταυτοχρόνως έγραφε τραγούδια και για άλλους τραγουδιστές όπως τα ΩΠΑ ΩΠΑ και ΔΕΥΤΕΡΑ ΧΕΡΙΑ για τον Νότη Σφακιανάκη το Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΣ για την Αλέξια που επιλέχτηκε για την γνωστή διαφήμιση της πορτοκαλάδας ΗΒΗ , το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ για την Ελένη Πέτα . Έχει δώσει επίσης τραγούδια στον Λ. ΠΑΝΤΑΖΗ , Κ. ΣΤΑΝΙΣΗ , Ε. ΚΑΡΟΥΣΑΚΗ , Σ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ κ.α.
Στην BMG που συνεργάστηκε ο Γιώργος Αλκαίος για έξι χρόνια και με παραγωγό τον Γαβρίλη Παντζή ακολούθησαν οι εξής χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι.
ΑΧ ΚΟΙΤΑ ΜΕ - ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ - ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ - ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ - και το 1997 ο δίσκος ΕΝ ΨΥΧΡΩ . Όλοι οι παραπάνω δίσκοι είναι σε μουσικές δικές του και σε στίχους της Εύης Δρούτσα , Ναταλίας Γερμανού , Νίκης Σπυροπούλου Γιώργου Σαξατέ και δικούς του.
Η πολύ πετυχημένη του πορεία στην BMG του έφερε ένα νέο δισκογραφικό συμβόλαιο με την SONY MUSIC . Μαζί με τον παραγωγό του και manager Γ. Παντζή και την νέα του εταιρεία , ανέπτυξε ακόμα περισσότερο την πετυχημένη του πορεία κυκλοφορώντας το album ΗΧΟΙ ΣΙΩΠΗΣ πού ήταν σταθμός στην δισκογραφική του καριέρα και μετά ένα χρόνο το 1999 το ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ πού έγινε χρυσό μέσα σε 24 ώρες. Το τελευταίο του album του Γιώργου Αλκαίου είναι το ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ .
Στην διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους τραγουδιστές όπως: Μητροπάνος , Αλέξια , Μαντώ , Δάκης , Δημητρίου , Πανταζή Δάντης , Γιαγκούση , Ευρυδίκη, τον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο κ.ά.
Η φήμη του Γιώργου Αλκαίου έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Κύπρο , ΗΠΑ , Καναδά , Αυστραλία και Ευρώπη. Κατά την διάρκεια των περιοδειών του εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου όπως στο Manhatan center στην Νέα Υόρκη , στο Taj Mahal στο Atlantic city , στο Μasset Hall στο Τορόντο , στο VIC Theater στο Σικάγο , στο Metro στην Μελβούρνη και σε πολλά άλλα.
Ο Γιώργος συνθέτει κυρίως παίζοντας πιάνο και εμπνέεται από καταστάσεις που βιώνει και από διάφορα ερεθίσματα.
Πρόσφατα ήρθε άλλη μία διάκριση από το τραγούδι Ωπα Ωπα σε μουσική και στίχο του Γιώργου. Το τραγούδι το διασκεύασε το συγκρότημα των ANTIQUE από την Σουηδία και έγινε πανευρωπαϊκή επιτυχία φτάνοντας στο Νο 2 του Ευρωπαϊκού Top 10 , χαρίζοντας στον Γ. Αλκαίο έναν ακόμα πλατινένιο δίσκο αυτή την φορά όμως από την Ευρώπη. Μετά από έξι μήνες η Τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα Γαλατά Σεράι , η οποία κατέκτησε το κύπελλο UEFA και super cup , διάλεξε το τραγούδι Συρματόπλεγμα για ύμνο της και το διασκεύασε στα Τουρκικά και Ισπανικά σε 5 διαφορετικές εκτελέσεις. Και ο δίσκος αυτός έγινε χρυσός στην Τουρκία.
Το fan club του Γιώργου έχει πάνω από 20.000 μέλη και είναι από τα μεγαλύτερα f.c. στην Ελλάδα. Το προσωπικό του site στο Internet το έχουν επισκεφτεί χιλιάδες θαυμαστές του από όλο τον κόσμο . Το νέο προσωπικό του site στο Internet πού έγινε σε συνεργασία με την Sony music θα το βρείτε στην διεύθυνση www.giorgosalkaios.com
Ο Γιώργος λατρεύει την μουσική πού είναι η κινητήριος δύναμη για τη ζωή του. Ο έρωτας , τα όμορφα πράγματα , τα αισθήματα των ανθρώπων αποτελούν πηγές ζωής και έμπνευσης για τον ίδιο. Λατρεύει όμως και τα σκυλιά του τον Έλβις και την Πέψη . Εκτός από το ποδόσφαιρο , πού παίζει ακόμα , του αρέσει το τένις , το κολύμπι , το μπόουλινκ , του αρέσει και η μαγειρική όπου πειραματίζεται με διάφορες συνταγές κυρίως γλυκών. Ατέλειωτες ώρες βρίσκεται μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας ταινίες και παίζοντας play station.
Μένει στην Βούλα σε δικό του σπίτι απολαμβάνοντας την ωραία θάλασσα . Του αρέσει η απλή ζωή έχοντας κοντά του τους δικούς του ανθρώπους.
Φέτος ξεκινά για τον Γιώργο Αλκαίο ένας νέος κύκλος ζωής και καριέρας με τον ένατο κατά σειρά cd ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ . Ανανεωμένος και ωριμότερος σαν τραγουδιστής αλλά και σαν άνθρωπος , βρίσκει τον εαυτό του σ' αυτό το album.
Μια συλλογή τραγουδιών πού προετοίμαζε για έναν ολόκληρο χρόνο μαζί με τον παραγωγό του και τον Κωνσταντίνο Παντζή και περιέχει στίχους και συνθέσεις δικές του και του Κωνσταντίνου Παντζή αλλά και στίχους της Ναταλίας Γερμανού και Νίκης Σπυροπούλου.
H νέα δουλειά του Γιώργου ΠPO TΩN ΠYΛΩN και προηγούμενες δουλειές του , παρουσιάστηκαν σε έναν χώρο στην Iερά οδό που ονομάστηκε ΠYΛH. Mαζί του ήταν η Λίτσα Γιαγκούση και ο Tριαντάφυλλος.
Tελειώνοντας τις παραστάσεις στην ΠYΛH ξεκίνησε έναν μεγάλο κύκλο συναυλιών στην Aυστραλία και Aμερική. Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται την Aμερική και η πέμπτη την Aυστραλία και αυτό είναι μια απόδειξη οτι ο Γιώργος έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου στις δύο ηπείρους που δεν εξαγοράζεται εύκολα.
Στην Aυστραλία έδωσε έξι συναυλίες όπου έκανε Πάσχα με τους ομογενείς. Στη συνέχεια η Aμερική περίμενε με χαρά για τρίτη φορά το αγαπημένο της παιδί όπου η συναυλία της Nέας Yόρκης στό Manhatan center έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς όπου τα έσοδα εδόθησαν στο GREEK CHILDRENS FUND AT MEMORIAL CANCER CENTER (Kαρκινοπαθή παιδιά των Eλλήνων). Mετά απο την Nέα Yόρκη εμφανίστηκε στο Atlantic city , Boston , Los Angeles και Chicago στό House of the blues όπου για πρώτη φορά εμφανίστηκε Έλληνας καλλιτέχνης.
Tο 2001 κυκλοφόρησε η τελευταία δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Aλκαίου με τίτλο "OΞYΓONO". Στό cd αυτό περιλαμβάνονται συνθέσεις του Γιώργου και του Kωνσταντίνου Παντζή σε στίχους Γ. Aλκαίου , K. Παντζή Nίκης Σπυροπούλου και Δ. Mπροτσάκη.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More