♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

14 Φεβρουαρίου 2011

♪ Πατρινό Καρναβάλι 2011: Έναρξη. Βίντεο

Πατρινό Καρναβάλι 2011: Έναρξη. Βίντεο«Το πατρινό καρναβάλι στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, χαράς και ελπίδας.» Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς κήρυξε χθες το βράδυ την έναρξη του καρναβαλιού, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης τελετής στην πλατεία Γεωργίου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω βροχής, οι Πατρινοί κατέκλυσαν την πλατεία για να γιορτάσουν την έναρξη του καρναβαλιού, που θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Η φετινή τελετή έναρξης μπορεί να ήταν λιτή, λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά το κέφι, η ζωντάνια και η διασκέδαση κατάφεραν να κυριαρχήσουν. Η τελετή ξεκίνησε με τον τελάλη, που έφθασε στην πλατεία με το καρναβαλικό του άρμα. Στη συνέχεια ανέβηκε στο μπαλκόνι του δημοτικού θεάτρου, από όπου ανήγγειλε την έναρξη του καρναβαλιού. Κατόπιν εμφανίστηκαν στην κεντρική σκηνή, που είχε στηθεί στην πλατεία, οι παρουσιαστές της εκδήλωσης Ζακελίνα Κυρούση και Δημήτρης Πολίτης, όπου μέσα από έναν ξεχωριστό καρναβαλικό διάλογο, προετοίμασαν την επίσημη έναρξη.

Λίγα λεπτά αργότερα ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς κήρυξε από το μπαλκόνι του δημοτικού θεάτρου την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού. Αμέσως μετά εμφανίστηκε στην πλατεία ο βασιλιάς Καρνάβαλος, συνοδευόμενος από την μπάντα του δήμου και καρναβαλιστές, ενώ τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα πρόσφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Όταν τελείωσε ο χορός των πυροτεχνημάτων, ο δήμος βράβευσε καλλιτέχνες, που συνέβαλαν με την μουσική τους προσφορά στο θεσμό του πατρινού Καρναβαλιού. Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με το υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More