♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

31 Μαρτίου 2011

♪ Κοκκίνου Έλλη-Βιογραφία

Η Έλλη Κοκκίνου γεννήθηκε στην Αθήνα.(24-07-1970)

Μεγαλώνοντας σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με αγάπη για τη μουσική, ανέπτυξε από μικρή ένα έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική, με αφετηρία τη συμμετοχή της στη σχολική χορωδία.

Στη συνέχεια ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Αττικό Ωδείο για 5 χρόνια και αμέσως μετά ιδιαίτερα μαθήματα ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας.

Έντονο επίσης ήταν το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό καθώς για 6 χρόνια και πριν..... τελειώσει το σχολείο ήταν αθλήτρια στο θαλάσσιο σκι, κερδίζοντας σε πανελλήνιο πρωτάθλημα την τρίτη θέση και πολλά χρυσά μετάλλια και κύπελλα.

Τελειώνοντας το σχολείο, σχημάτισε το πρώτο της συγκρότημα με το όνομα "Ανώνυμοι", ενώ παράλληλα έδωσε εξετάσεις και μπήκε στη σχολή Βακαλό όπου σπούδασε γραφιστική, ελεύθερο και αρχιτεκτονικό σχέδιο και ιστορία τέχνης.

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά με το τραγούδι το 1990 με παρότρυνση του Κώστα Τουρνά. Στη συνέχεια ακολούθησαν συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως, ο Αντώνης Βαρδής, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Άννα Βίσση, ο Πασχάλης Τερζής, η Γλυκερία, η Ελένη Δήμου κ.α. ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε πολλά albums κάνοντας φωνητικά.

Προσδοκώντας σε μια πιο σοβαρή ενασχόληση με τη μουσική η Έλλη Κοκκίνου αποφάσισε να πάει στο Λος Άντζελες όπου και σπούδασε για 2 χρόνια (1992-1994) θεωρία της μουσικής, φωνητική και πιάνο στο "Musicians Intitute of Technology". Στην Αμερική της δόθηκε η δυνατότητα να διδαχθεί από σπουδαία ονόματα της μουσικής, όπως τους Carl Schroeder (πιανίστας της Sarah Voaghn) και Scot Henderson. Αποφοίτησε με άριστα το 1994 όπου και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το 1996 υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Sony και δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο της single "Κάποια μέρα" σε μουσική Αντώνη Βαρδή και στίχοι Μάνου Τσιλιμίδης και Γιούλα Γεωργίου. Το 1999 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Επικίνδυνα παιχνίδια", ενώ το 2000 κυκλοφόρησε ακόμα άλλο ένα album με τίτλο "Ανδρική κολώνια".

Από το 2002 η Έλλη Κοκκίνου ανήκει στο δυναμικό της δισκογραφικής εταιρίας Heaven.
Το Μαϊο του 2003 κυκλοφόρησε από τη Heaven η δισκογραφική της δουλειά με την υπογραφή του συνθέτη των επιτυχιών Φοίβου, "Στο κόκκινο". Τα νέα της τραγούδια κέρδισαν αμέσως την πρώτη θέση στο airplay των ραδιοφωνικών σταθμών και του κόσμου, ενώ οι νυχτερινές της εμφανίσεις είχαν την απόλυτη αποδοχή από τον κόσμο που την αποθέωνε κάθε βράδυ! Όπως ήταν αναμενόμενο, μέσα σε 2 μήνες η δισκογραφική δουλειά της Έλλης Κοκκίνου και του Φοίβου πήρε απόχρωση πλατίνας και η Έλλη το νέο καυτό πρόσωπο της ελληνικής δισκογραφίας.

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς η δισκογραφική συνεργασία της Έλλης Κοκκίνου με το Φοίβου επανακυκλοφορεί σε νέα συλλεκτική έκδοση, το "PLATINUM EDITION", με 4 νέες επιτυχίες και ένα DVD, και η διπλή πλατίνα έρχεται πολύ γρήγορα!

Μια διάκριση από το εξωτερικό έρχεται να προστεθεί στις επιτυχίες της: στις 14 Απριλίου 2005 η Έλλη Κοκκίνου βραβεύεται με το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ξένης καλλιτέχνιδος της χρονιάς από την Ένωση Δημοσιογράφων της Τουρκίας (MGD) καθώς τα τραγούδια της, δια χειρός Φοίβου, γνωρίζουν τεράστια επιτυχία στη γειτονική χώρα.

Το καλοκαίρι του 2005, η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει από μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών στην Αμερική και την Αυστραλία και συναντιέται ξανά στο στούντιο με το Φοίβο για την ηχογράφηση της νέας της δισκογραφικής δουλειάς, που φέρνει για άλλη μια φορά την υπογραφή του.

Στις 10 Νοεμβρίου του 2005 το πολυαναμενόμενο album του Φοίβου με την Έλλη Κοκκίνου κυκλοφορεί με τίτλο "SEX" και γίνεται χρυσό από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του!

Στις 13 Νοεμβρίου 2006 κυκλοφορεί repackaging του άλμπουμ "SEX" με τίτλο "Κι 'Αλλο" το οποίο θα περιλαμβάνει τρία καινούργια τραγούδια του Φοίβου εκ τον οποίο ένα ντουέτο με τον Θάνο Πετρέλη και τέταρτο κομμάτι το "SEX" στα γαλλικά (MAD Version).

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More