♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

4 Μαΐου 2011

♪ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ-ΕΦΥΓΕ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!

Έφυγε σε ηλικία 84 ετών ο μεγάλος κωμικός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Θανάσης Βέγγος. Κατέληξε λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τρίτης στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας στον Ερυθρό Σταυρό (Vids)Η Ελλάδα βυθίστηκε στη θλίψη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Θανάση Βέγγου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης, στον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλευόταν.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 14:00 την Τετάρτη, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο.Ο "καλός μας άνθρωπος" έδωσε μάχη με τον θάνατο επί μήνες, καθώς ήταν διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός.
Ο ηθοποιός δεν είχε εμφανίσει κανένα σημάδι επαφής με το περιβάλλον τις τελευταίες ημέρες, μετά από το οξύτατο εγκεφαλικό που υπέστη το χειμώνα.
Στο πλευρό του βρίσκονταν συνεχώς η γυναίκα του Ασημίνα και τα δύο του αγόρια, που παρακαλούσαν συνεχώς για τον άνθρωπό τους να γίνει καλά, ωστόσο, το ιατρικό επιτελείο που είχε αναλάβει την περίπτωση του Θανάση Βέγγου εμφανίζονταν εξαιρετικά συγκρατημένο και φειδωλό στις δηλώσεις του.
Όπως είχε γίνει γνωστό, οι γιατροί είχαν ζητήσει από τα μέλη της οικογένειάς του να του ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν, προκειμένου να διαπιστώσουν από τις συσπάσεις του προσώπου του εάν υπάρχει βελτίωση και πόση.
Από τις 19 Δεκεμβρίου ο 84χρονος δημοφιλής κωμικός βρίσκονταν σε κώμα. Λόγω της μηχανικής υποστήριξης, όμως, οι γιατροί φοβούνταν για επιπλοκή και σε άλλα ζωτικά όργανα.
Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο Θανάσης Βέγγος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού, δεκάδες φίλοι και γνωστοί της οικογένειας Βέγγου επισκέπτονταν καθημερινά το νοσοκομείο για να δώσουν τις ευχές τους στον αγαπημένο πρωταγωνιστή, ευχόμενοι να καταφέρει να βγει νικητής και από αυτόν τον αγώνα.
Το βιογραφικό ενός μεγάλου κωμικού
Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο το 1927. Μετά τον πόλεμο ο πατέρας του έχασε τη δουλειά του λόγω των πολιτικών του φρονημάτων και ο σπουδαίος μας ηθοποιός άρχισε να εργάζεται για να βοηθήσει την οικογένειά του.
Από το 1948 μέχρι το 1950 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, όπου γνώρισε και τον άνθρωπο που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του, τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο.
Έτσι, το 1954 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο στην ταινία του Κούνδουρου, "Μαγική Πόλις" και για τα επόμενα πέντε χρόνια έπαιξε μικρούς ρόλους σε ταινίες που άφησαν εποχή, δείχνοντας το μεγάλο και έμφυτο ταλέντο του.Εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στις ταινίες "Ο δράκος", "Διακοπές στην Αίγινα", "Μανταλένα", "Συννεφιασμένη Κυριακή", "Ο Ηλίας του 16ου", "Ποτέ την Κυριακή".
Την εποχή που γυριζόταν Ο δράκος παντρεύτηκε την Ασημίνα Βέγγου, με την οποία απέκτησε δύο γιους.
Το 1959 πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού όχι από Σχολή αλλά ως εξαιρετικό ταλέντο με εξετάσεις σε ειδική επιτροπή.
Τα επόμενα χρόνια, με ταινίες όπως Ψηλά τα χέρια, Χίτλερ, Μην είδατε τον Παναή, Ζήτω η τρέλα, Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης καθιερώνεται στη συνείδηση του κοινού.
Το 1964, ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής ΘΒ - Ταινίες Γέλιου. Την περίοδο 1965-1969, συνεργαζόμενος με τον Πάνο Γλυκοφρύδη και τον Ερρίκο Θαλασσινό, αλλά και σκηνοθετώντας ο ίδιος κάποιες φορές, γύρισε τις καλύτερες κατά γενική ομολογία ταινίες του, όπως τις «Φανερός πράκτωρ 000», «Τρελός, παλαβός και Βέγγος», «Ποιος Θανάσης;», οι οποίες πρόσφεραν άφθονο γέλιο με τον σουρεαλισμό τους και τις τρελές ατάκες του πρωταγωνιστή τους.Παρά την εμπορική και καλλιτεχνική τους επιτυχία, οι ταινίες αυτές οδηγούν την εταιρία του Βέγγου σε κλείσιμο και τον ίδιο σε οικονομική καταστροφή, από την οποία θα συνέλθει μόνο μετά από πολλά χρόνια.
Η καριέρα του συνεχίζεται με τον σκηνοθέτη Ντίνο Κατσουρίδη, ενώ η δημοτικότητά του παραμένει σταθερή κι οδηγεί στην αποθέωσή του από τον κόσμο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1971, όπου η ταινία «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;» αποσπά τα βραβεία κριτικών και κοινού.
Μετά από διάλειμμα μερικών ετών, η επιστροφή του στον κινηματογράφο γίνεται με την ταινία «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη. Η ερμηνεία του έχει πια διαφοροποιηθεί, είναι χαμηλών τόνων αλλά μεγάλης εκφραστικότητας, με κορυφαία στιγμή το ρόλο του στην ταινία «Όλα είναι δρόμος» του 1998. Την περίοδο αυτή εμφανίστηκε επίσης στην Επίδαυρο, το 1997 στο ρόλο του Δικαιόπολι στους Αχαρνής και το 2001 στην Ειρήνη του Αριστοφάνη με μεγάλη επιτυχία.
Το 2009, έδωσε μια συγκλονιστική ερμηνεία στην ταινία "Ψυχή Βαθιά" του Παντελή Βούλγαρη. Τελευταία κινηματογραφική του εμφάνιση ήταν στην ταινία "Το πέταγμα του κύκνου" το 2010.
Ήταν δικιά του επιλογή να μην έχει πολλές συμμετοχές στην τηλεόραση, ωστόσο είχε αξιόλογες εμφανίσεις σε σειρές ιδιωτικών και κρατικών καναλιών, με πιο αξιομνημόνευτες τα "Βεγγαλικά" και το "Περί Ανέμων και υδάτων". ΠΗΓΗ news247.g

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More