♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

9 Ιουλίου 2011

♪ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΑΘΗΣ-ΑΝ ΧΑΘΕΙΣ ΘΑ ΧΑΘΩ

Ο Στέφανος Στάθης γεννήθηκε στην Αθήνα.Με καταγωγη από Κατερινη και Κυπρο ,μεγαλωσε  στην πολη της Πατρας.Από τα εξι του χρόνια η κλίση του στη μουσική και στο τραγούδι ήταν εμφανής στον οικογενειακό και φιλικό του περίγυρο.Ξεχωρισε την αγαπη του για την μουσικη ξεκινωντας να παιζει μπουζουκι ,κιθαρα και πιανο για το οποιο παρακολουθησε και μαθηματα αρμονιας.Είναι ενας τραγουδίστης με μακροχρονια εργασια στον χωρο του τραγουδιου και πληθος συνεργασιων με καλλιτεχνες σε κεντρα διασκεδασεως και μουσικες σκηνες σε ολοκληρη την Ελλαδα.
Κάθε άλμπουμ έχει από πίσω και ένα ιδιαιτερο παρελθον. Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Στεφανου Σταθη «Αν χαθεις θα χαθω» έχει από πίσω του μια ιστορία δρόμου, ατελείωτων live,σκληρης δουλειας, ενός demo που έφτασε στα ραδιόφωνα και αγαπήθηκε, και μια πορεια μεχρι τα χερια ενός αδερφικου φιλου και μοναδικου σολιστ ,του Θαναση Βασιλοπουλου που πιστεψε στον Στεφανο Σταθη και ως πρωταρχικος αρωγος εμπιστευθηκε το δημιουργικο του πνευμα.  H διαδρομή μπορεί να ακούγεται σύντομη σε ένα δελτίο τύπου, αλλά στην πραγματικότητα είναι πάνω από 9 χρόνια.
Χρόνια με ζωντανες εμφανίσεις, αγωνία και όνειρα.
Ο δισκος απαρτιζεται από εντεκα κομματια γραμμενα από καρδιας.Σε αυτή την δουλεια ο Στεφανος Σταθης εχει την τυχη και τιμη να συνεργαζεται με έναν πολύ μεγαλο λαικο  συνθετη ,τον Πανο Καπιρη που του εμπιστευθηκε υπεροχα τραγουδια στα πρωτα του βηματα στην δισκογραφια όπως και ενός εξαιρετου και μοναδικου σολιστ του κλαρινου τον Θαναση Βασιλοπουλο.το αλμπουμ περιεχει τραγουδια  γραμμενα από ψυχη από τους : Κέλλυ Κοκονδίνη ,Θανάση Γκαραβέλα , Κώστα Μπαλαχούτη , Αρσένη Νάση , Αντώννη Παππά , Στρατή Βαβουτάκη καθως και δυο τραγουδια σε μουσικη και στιχους του Στεφανου Σταθη.
Aυτά όσον αφορά στην ιστορία που δεν λένε τα τραγούδια. Αλλά και τα τραγούδια έχουν από πίσω τους μια διαδρομή. Και μια αποσκευή. Μια αποσκευή ειλικρίνειας και συναισθηματων, από αυτήν που κουβαλάνε τα τραγούδια που γεννιούνται από την ανάγκη της έκφρασης .
γιατι όπως λεει και ο ιδιος,
εκει που τελειωνουν οι λεξεις ξεκινουν οι νοτες καρδιας..

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More