♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

15 Ιουλίου 2011

♪ Οδηγός διακοπών για ζευγάρια!

Η εικόνα που έχεις στο μυαλό σου για τις διακοπές είναι κάπως έτσι: ατέλειωτες ώρες χαλάρωσης κάτω από τον ζεστό ήλιο, αγκαλίτσες, φιλάκια, σχέδια για το κοινό σας μέλλον και η παραμικρή συζήτηση για τα καθημερινά, «ξεχασμένα» πλέον στη μεγαλούπολη προβλήματά σας. Σωστά; Λάθος! Τα στατιστικά στοιχεία είναι κάθε άλλο παρά ρομαντικά. 

Σύμφωνα με έρευνα της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, το ποσοστό των ζευγαριών που χωρίζουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αγγίζει το 54%. Δηλαδή περίπου 1 στα 2 ζευγάρια!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσα ζευγάρια έχουν αληθινή ποιότητα και ειλικρίνεια στη σχέση τους, βρίσκουν το καλοκαίρι την ευκαιρία να συζητήσουν ήρεμα, να ξεπεράσουν τις όποιες παρεξηγήσεις και να χαρούν απερίσπαστα την αγάπη τους. 

Όσα, όμως, έχουν σοβαρά εμπόδια στην επικοινωνία τους, το πιο πιθανό είναι να έχουν τώρα όλο το χρόνο να συνειδητοποιήσουν τα προβλήματά τους. Σου παρουσιάζουμε ένα mini οδηγό που θα σε βοηθήσει να σώσεις τη σχέση σου από τους κινδύνους των διακοπών. 

Κάνε την (σωστή) αρχή 
Η επιλογή του προορισμού και του τόπου διαμονής μπορεί να είναι το πρώτο τεστ. Αν, για παράδειγμα, εσύ θα ήθελες να περάσεις ένα 15νθήμερο κάνοντας spa, ενώ εκείνος είναι fun του κάμπινγκ, η λύση στην οποία από κοινού θα καταλήξετε πρέπει να είναι ενδιάμεση. Υπάρχει, όμως, και εναλλακτική πρόταση: μία βδομάδα σ' ένα νησί άγονης γραμμής, με παρθένες παραλίες, και μία βδομάδα μετά, σε πιο κοσμοπολίτικη κατάσταση.

Δέξου τη διαφορετικότητα Το ότι συμφώνησε να κάνετε διακοπές στη Σαντορίνη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οφείλει να υπερνικήσει την υψοφοβία του και να ανέβει με το τελεφερίκ στα Φηρά. Ούτε, βέβαια, οφείλει να σε ακολουθήσει στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας και, πολύ περισσότερο, στις συνεχείς αναζητήσεις σου για καινούργιο παρεό, μαγιό, σκουλαρίκια, βραχιολάκια κ.λπ.. Η πλειοψηφία των αντρών αρκείται στα βασικά: ύπνο μέχρι αργά, μπάνιο (χωρίς μαύρισμα), ουζάκια και, φυσικά, σεξ. Συμβιβάσου με τη διαφορετικότητά σας και αποδέξου την. Άλλωστε, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το ηλιοβασίλεμα της Οίας δεν θα το χάσεις, τουλάχιστον υπό την προϋπόθεση ότι κι εκείνος θέλει να κρατήσει το πάθος σας ζωντανό.    

«Διάβασέ» τον
Έχοντας συνηθίσει να είστε μόλις λίγες ώρες μαζί κάθε μέρα, τώρα που έχετε ολόκληρα 24ωρα ίσως δυσκολευτείς να τα διαχειριστείς. Μη βιαστείς να τον παρασύρεις, από την πρώτη κιόλας στιγμή σε μια εκ βαθέων συζήτηση, μόνο και μόνο για να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους. Εκμεταλλεύσου αυτές τις παραπάνω ώρες για δεις τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια. Για παράδειγμα, πίσω από την επιθετικότητα που πιθανόν βγάζει κάποιες φορές, μπορείς να διακρίνεις τυχόν πικρίες, προσμονές, απογοητεύσεις ή και τραύματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα σταματήσεις να τον κρίνεις ή να τον κατηγορείς για όλα, θα τον κάνεις να αισθανθεί ότι τον σέβεσαι -οπότε θα δεχτεί πιο πρόθυμα τα μηνύματα που του στέλνεις- και θα απαλλαγείτε αμφότεροι από γκρίνιες και παράπονα.

Σπάσε τα όρια 
Σύμφωνα με την έρευνα της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας που προαναφέραμε, «τους θερμούς μήνες γινόμαστε πιο ζωώδεις, άρα και πιο επιρρεπείς στην απιστία». Ο δρ Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής εξηγεί ότι τη συγκεκριμένη εποχή «οι άνθρωποι αισθανόμαστε πιο έντονη την ανάγκη να "παίξουμε" ρόλους και να "σκηνοθετήσουμε" μια πιο ονειρική ζωή». Γιατί, όμως, να τρέχεις αλλού και να μην ξεπεράσεις τα όριά σου με το σύντροφό σου; «Τα άτομα που δημιουργούν σκηνές και εικόνες ικανές να ξανανιώσουν τον κουρασμένο χώρο τους, επιτυγχάνουν την ανατροπή!», υπογραμμίζει, κι εμείς, από την πλευρά μας, προσθέτουμε ότι και μόνο η σκέψη να πειραματιστείς σε νέες στάσεις και φαντασιώσεις με τον πολύχρονο ερωτικό παρτενέρ σου ακούγεται πολύ διεγερτική! Μην αρνηθείς ούτε το λεγόμενο «σεξ της επανασύνδεσης». Την ώρα που «βράζεις» από θυμό, μπορείς να προχωρήσεις σ' ένα πιο βαθύ -σωματικό και ψυχικό- δέσιμο, καθώς είσαι έτοιμη να εκτεθείς.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More