♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

29 Ιουλίου 2011

♪ Έλενα Παπαρίζου-Βιογραφικό

Η Έλενα Παπαρίζου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, από Έλληνες γονείς μετανάστες. Οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες εκδηλώθηκαν πολύ νωρίς και σύντομα άρχισε να τραγουδά, να χορεύει και να εκπαιδεύεται στην υποκριτική τέχνη σε συνδυασμό με τις ακαδημαϊκές σπουδές της στο σχολείο. 

Όταν ήταν 7 ετών, άρχισε να μαθαίνει πιάνο, μπαλέτο και παραδοσιακούς χορούς. Στα δεκατρία της η Έλενα Παπαρίζου κατάλαβε πως ήθελε να γίνει τραγουδίστρια και αποφάσισε να προετοιμαστεί για αυτό. Οι πρώτες μουσικές εμπειρίες της ήταν με την ελληνική μουσική στο ελληνικό της σχολείο. Όταν ήταν 14 ετών, η Έλενα δημιούργησε την πρώτη της μπάντα με το όνομα "Soul Funkomatic" μαζί με άλλα 3 παιδιά από τη Λατινική Αμερική. 

Σε ηλικία δεκαεπτά ετών η Έλενα Παπαρίζου σχημάτισε μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη το συγκρότημα Antique. Το πρώτο single του συγκροτήματος με τίτλο «Ώπα Ώπα» έγινε πλατινένιο και έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλη την Σκανδιναβία. Με αυτό το τραγούδι όμως την γνώρισε και το ελληνικό κοινό. Στο διαγωνισμό της Eurovision του 2001, οι Antique κατέκτησαν την τρίτη θέση με το τραγούδι «I Would Die for You». Το single έγινε δύο φορές πλατινένιο στην Ελλάδα εκτοξεύοντας την καριέρα του group στην χώρα. Επίσης, έγινε μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι στα Ευρωπαικά clubs και ηχογραφήθηκε σε πολλές γλώσσες.

Αν και το group σημείωσε μεγάλη επιτυχία, οι Antique διαλύθηκαν το 2003 μιας και ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ο καθένας μόνος του. Η Έλενα Παπαρίζου υπέγραψε συμβόλαιο με τη Sony BMG Greece και κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο "Αναπάντητες Κλήσεις" το Δεκέμβριο του 2003. Το τραγούδι έκανε τεράστια επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο, τόσο στα ραδιόφωνα όσο και στα επίσημα charts και μετά από πολλές εβδομάδες παραμονής στα charts, έγινε χρυσό δίνοντας στην Έλενα την πρώτη της μεγάλη επιτυχία.

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα της ήταν όταν της προτάθηκε να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision το 2005, όπου κέρδισε την πρώτη θέση, φέρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία το διαγωνισμό στην Αθήνα. 

Η επιτυχία της όμως την εκτόξευσε στο πάνθεον με τις καλύτερες Ελληνίδες τραγουδίστριες, ενώ οι προτάσεις γις συνεργασίες σε νυχτερινά κέντρα έπεφταν βροχή. Έχει συνεργαστεί με Σάκη Ρουβά, Γιώργο Μαζωνάκη, Πασχάλη Τερζή, Αντώνη Ρέμο, Γιώργο Τσαλίκη αλλά και με πολλούς ακόμα.

Στην προσωπική της ζωή δηλώνει ευτυχισμένη και ερωτευμένη με τον επί 12 χρόνια σύντροφό της Τόνυ Μαυρίδη. Σε συνέντευξή της δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι εκείνη ήταν που έκανε το πρώτο βήμα και την "έπεσε" στον Τόνυ σε ηλικία 17 χρονών! Πάντα δυναμική...

Διαβάστε περισσότερα: Ελενα Παπαριζου http://www.menslounge.gr/hot_stuff/celebrities/elena_paparizou_1302618155.html#ixzz1TViZOGoH







elena_paparizou_04













ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More