♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

12 Ιανουαρίου 2012

♪ Αργίες 2012: Μετράμε μέρες…


Αργίες 2012 | Otherside.grΈχουμε καλά και κακά νέα. Θα ξεκινήσουμε από τα δεύτερα: η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου 2012 πέφτουν Κυριακές, και πολύ μας θλίβει το γεγονός ότι το μαθαίνετε από εμάς. Θα σας παρηγορήσουμε με την Καθαρά Δευτέρα που έρχεται φέτος νωρίς, όπως και το Πάσχα; Μήπως με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που υπόσχεται βουτιές σε παγωμένα νερά πριν καλά καλά ξεχάσετε το πρωτομαγιάτικο τετραήμερο (εντάξει, τετραήμερο με μια ημέρα κοπάνα);
Μετρήσαμε τις αργίες της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, για να εξοικονομήσετε χρόνο να κάνετε κάτι πιο εποικοδομητικό –όπως να σχεδιάσετε πώς θα τεμπελιάσετε καλύτερα.
  • Ιανουάριος
Ποια είναι η καλύτερη αποζημίωση για μια εορταστική περίοδο με δύο χαμένες αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς που έπεσαν Κυριακή; Μα φυσικά, ένα εορταστικό τριήμερο, αυτό των Θεοφανείων, που πέφτει Παρασκευή και σαρώνει τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων σε κοντινούς στην Αθήνα προορισμούς. Ας είναι. Συμβιβαζόμαστε, και με πιο μακρινούς.
  • Φεβρουάριος
Δε φτάνει που ήταν πάντα ένας μήνας χωρίς αργίες, φέτος έχει και μια εργάσιμη ημέρα παραπάνω, για να τον αντιπαθήσουμε περισσότερο. Αυτό θα σκεφτόσασταν κοιτάζοντας το ημερολόγιο του Φεβρουαρίου, αν δεν είχατε διαβάσει αυτό το σωτήριο δημοσίευμα, που σας ενημερώνει πως η Καθαρά Δευτέρα πέφτει φέτος νωρίς, στις 27 Φεβρουαρίου και μας χαρίζει απλόχερα το δεύτερο τριήμερο του χρόνου, πριν καλά καλά προλάβουμε να συνέλθουμε από το δεύτερο. Αν δεν είχατε κι εμάς…
  • Μάρτιος
Εντάξει, μην καλομαθαίνετε. Πέρυσι η 25η Μαρτίου ήταν τριήμερο. Φέτος πέφτει Κυριακή. Δεκαπέντε μέρες υπομονή, κι έρχεται Πάσχα…
  • Απρίλιος
Πάντα αναρωτιόμασταν γιατί ο χρόνος δεν έχει παρά μόνο ένα επίσημο τετραήμερο, το πασχαλινό. Διόρθωση: τον υπόλοιπο χρόνο αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπάρχει άλλο επίσημο τετραήμερο, όπως το πασχαλινό. Τον Απρίλιο το ξεχνάμε εντελώς, και απλά απολαμβάνουμε την ύπαρξή του. Πάσχα 2012, λοιπόν, από τις 13 έως τις 16 Απριλίου.
  • Μάιος
Παρά τρίχα. Αν το 2012 δεν ήταν δίσεκτο, η φετινή Πρωτομαγιά θα ήταν ένα ωραιότατο τριήμερο –κι αν δεν θυμάστε ότι πέρυσι είχε πέσει Κυριακή, δεν παίρνετε τις αργίες σας στα σοβαρά. Τρίτη, λοιπόν, η 1η Μαΐου 2012, και όποιος σκέφτηκε δευτεριάτικη κοπάνα είναι στο σωστό πνεύμα.
  • Ιούνιος
Το αγαπημένο τριήμερο του χρόνου έρχεται φέτος νωρίς, στις 4 Ιουνίου, και όσοι κάνουν παραδοσιακά τότε την πρώτη τους βουτιά μπορούν να αρχίσουν να προετοιμάζονται ψυχολογικά από τώρα για παγωμένα νερά.
  • Ιούλιος
Θα μπορούσαμε άνετα να σβήσουμε τον Ιούλιο από τα παγκόσμια ημερολόγια, με την αιτιολογία ότι δεν έχει ποτέ καμία αργία. Αν δεν ήταν καλοκαιρινός, θα ήταν σίγουρα ο πλέον περιττός μήνας του χρόνου.
  • Αύγουστος
Τετάρτη φέτος ο Δεκαπενταύγουστος, αλλά ποιος νοιάζεται; Ούτως ή άλλως, ακόμα κι όταν πέφτει τριήμερο, στην πραγματικότητα είναι μια μέρα δώρο στην καλοκαιρινή άδεια: γράφεις εννέα, παίρνεις δέκα –με τα Σαββατοκύριακα δεκατέσσερις.
  • Σεπτέμβριος
Τον μισούσαμε τότε που πηγαίναμε σχολείο, τον αντιπαθήσαμε όταν μεγαλώσαμε και συνειδητοποιήσαμε πως δεν πρόκειται να μας χαρίσει ποτέ καμία αργία. Θα μπορούσαμε να τον συγχωνεύσουμε με τον προηγούμενο ή τον επόμενο μήνα, και να τελειώνουμε με την περίπτωσή του.
  • Νοέμβριος
Ορίστε και η δεύτερη χαμένη αργία της χρονιάς. Κυριακή η 28η Οκτωβρίου, κι αν δεν το περιμένατε μάλλον δεν έχετε προσέξει ότι πέφτει πάντα την ίδια ημέρα με την 25η Μαρτίου –και δεν θα επαναλάβουμε τι σημαίνει αυτό για τη σχέση σας με τις αργίες.
  • Δεκέμβριος
Τρίτη πέφτουν τα Χριστούγεννα του 2012, Τετάρτη η Boxing Day –ή «Επόμενη Χριστουγέννων», αν το προτιμάτε επί το ελληνικότερο. Παραλίγο τετραήμερο, είπατε; Ελάτε τώρα, μεταξύ μας είμαστε. Πόσες Δευτέρες παραμονές Χριστουγέννων έχετε δουλέψει;
Καλή, γεμάτη αργίες (επίσημες και μη) χρονιά!
Πηγή: in2life.gr


Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2012/01/argies-2012-metrame-meres/#ixzz1jFHu6dRY

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More