♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

4 Φεβρουαρίου 2012

♪ Κοιμηθείτε. Σας κάνει πιο όμορφες Πέντε τρόποι για να κερδίσετε τη μάχη κατά της αϋπνίας και να βελτιώσετε την εμφάνισή σας.


Κοιμηθείτε. Σας κάνει πιο όμορφεςΔυστυχώς, έρευνες αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων στις μέρες μας δυσκολεύονται να κοιμηθούν ή δεν κοιμούνται αρκετά -μόνο στις ΗΠΑ, ανέρχεται στο 63 τοις εκατό του πληθυσμού! Και όμως, ένας καλός ύπνος δεν είναι μόνο απαραίτητος για την καλή υγεία, αλλά και για πιο όμορφη, λαμπερή επιδερμίδα. Ιδού πέντε tips για να κοιμάστε… ήσυχοι.

1. Χαλαρώστε πριν κοιμηθείτε
Βασική δεν είναι μόνο η ποσότητα του ύπνου, αλλά και η ποιότητά του. Καλό είναι, 30 λεπτά πριν πέσετε για ύπνο να έχετε χαλαρώσει. Κάντε κάποιες ασκήσεις για να αποφορτίσετε το σώμα σας και λίγο διαλογισμό για να χαλαρώσετε το πνεύμα. Επικεντρωθείτε σε μια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα, και απλά σκεφθείτε την χωρίς να κινείστε -σιγά σιγά το σώμα σας θα αρχίσει να ξεσφίγγεται.

2. Δημιουργήστε μια άνετη ατμόσφαιρα
Αποφύγετε να έχετε πολλά φώτα και φωτάκια στο υπνοδωμάτιο -ακόμη και το ξυπνητήρι μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή. Μαλακές κουβέρτες, αφράτα μαξιλάρια και ένα ζεστό περιβάλλον βοηθούν στον ύπνο. Ακόμη, μπορείτε να βάλετε λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας σε έναν υγραντήρα ατμόσφαιρας ή να ρίξετε 2 σταγόνες στο μαξιλάρι σας -θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.

3. Αποκτήστε συνήθειες
Προσπαθήστε να πέφτετε στο κρεβάτι την ίδια περίπου ώρα κάθε μέρα, ακόμη και τα σαββατοκύριακα. Σβήστε τα φώτα, βουρτσίστε τα δόντια σας, βγάλτε τα ρούχα που θα φορέσετε την επόμενη ημέρα, διαβάστε ένα βιβλίο ή λίγη ποίηση. Μπείτε σε μια ρουτίνα που θα προετοιμάζει το μυαλό σας ότι είστε έτοιμοι για ύπνο.

4. Αποκτήστε νυχτερινές συνήθειες ομορφιάς
Η επιδερμίδα σας αναδομείται το βράδυ, οπότε επιβάλλεται να βοηθήσετε τη διαδικασία με μερικά υπέροχα προϊόντα. Οι κρέμες νυκτός είναι απαραίτητες και ειδικά σχεδιασμένες ώστε να βοηθούν το δέρμα κατά τη διάρκεια του ύπνου, σε αντίθεση με την κλασική ενυδατική. Επιπλέον, η ενασχόληση με την ομορφιά, θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε για λίγο τα προβλήματα της ημέρας και να ηρεμήσετε.

5. Ξεγελάστε το σώμα σας ώστε να χαλαρώσει
Απλά πράγματα, όπως το τι τρώτε και η θερμοκρασία του σώματός σας μπορούν να έχουν αντίκτυπο στον ύπνο σας. Πίνετε καφέ, αποφύγετέ τον το απόγευμα ή πιείτε ντεκαφεϊνέ. Προτιμήστε χαμομήλι που καλμάρει τον οργανισμό. Αποφύγετε το αλκοόλ γιατί δυσκολεύει τον ύπνο όσο και η καφεΐνη. Αν πάλι δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, δοκιμάστε ένα τρικ σε σχέση με τη θερμοκρασία: κάντε ένα ζεστό μπάνιο πριν πέσετε στο κρεβάτι. Θα αυξήσει τη θερμοκρασία σας, έτσι ώστε όταν βγείτε από το μπάνιο θα νιώσετε κρύο, το οποίο αποκοιμίζει.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More