♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

4 Φεβρουαρίου 2012

♪ Αδυνατίστε εναλλακτικά χωρίς δίαιτα! Έξυπνα μυστικά που σας κάνουν να τρώτε λιγότερο


Αδυνατίστε εναλλακτικά χωρίς δίαιτα!Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πέσετε ένα νούμερο κάτω στα ρούχα σας και χωρίς να μπείτε στη διαδικασία να ακολουθήσετε κάποια δίαιτα. Κάποια έξυπνα μυστικά μπορούν να σας βοηθήσουν να φάτε λιγότερο

Φωτογραφίστε τα γεύματά σας
Αντί να κρατάτε διατροφικό ημερολόγιο, προτιμήστε να το κάνετε εναλλακτικά, με φωτογραφίες. Ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από ανθρώπους που βρίσκονταν σε δίαιτα να καταγράψουν ό,τι έφαγαν στη διάρκεια μιας εβδομάδας, αλλά παράλληλα να φωτογραφίσουν και τα γεύματά τους. Το «οπτικό» αρχείο απέδειξε ότι αποτελεί πιο ισχυρό κίνητρο για να μην βγείτε εκτός πορείας, από το γραπτό ημερολόγιο.

Αλλάξτε σερβίτσιο

Μελέτες έχουν αποδείξει, όπως αναφέρουν τα omorfamistika.gr, ότι η αφή επηρεάζει και την γεύση μας. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και του Ράτγκερς βρήκαν ότι για παράδειγμα ανάλογα με την αίσθηση που μας προκαλεί το ποτήρι ή η κούπα που περιέχει τον καφέ ή το ποτό μας, αλλάζουμε και την άποψή μας γι’ αυτό που καταναλώνουμε.

Βάψτε την κουζίνα σας
Αν κάνετε συνεχώς δίαιτες, μη βάψετε την κουζίνα σας πορτοκαλί. Από την άλλη βέβαια, αν τελικά το κάνετε, θα έχετε μία πολύ καλή δικαιολογία για να παρεκτραπείτε –θα λέτε ότι φταίει το χρώμα του τοίχου και όχι η αδυναμία του χαρακτήρα σας. Το χρώμα που εξασφαλίζει ηρεμία, χαλάρωση και δημιουργικότητα και κόβει την όρεξη είναι το μπλε. Μπορείτε να βάλετε πιάτα και τραπεζομάντηλα σε αυτό το χρώμα, αν δεν μπορείτε να βάψετε την κουζίνα σας.

Δώστε προσοχή σ’ αυτό που παραγγέλνει ο σύντροφός σας. Σύμφωνα με τον ερευνητή και ψυχολόγο Άλαν Χιρς, οι προτιμήσεις μας όσον αφορά το φαγητό, αποκαλύπτουν πολλά. Στο βιβλίο του «What’s Your Food Sign», αναφέρει πως η επιλογή του μοσχοκάρυδου, για παράδειγμα, του μάραθου και του γλυκάνισου υποδηλώνουν άτομο χαρισματικό που ενοχλείται εύκολα από διάφορες καταστάσεις, ενώ αν το ραντεβού σας παραγγείλει έξτρα πικάντικα φαγητά της Ινδικής και Ταϋλανδέζικης κουζίνας σημαίνει ότι είναι… ριψοκίνδυνος. Αυτό πως μπορεί να επηρεάσει τη δίαιτά σας; Με το να σας χαλάει το πρόγραμμα ανάλογα με το τι χαρακτήρας είναι.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More