♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

8 Μαΐου 2012

♪ 4 αναζωογονητικά πράγματα για να ξεμπλοκάρει το μυαλό από τις εκλογές




Όταν τα πράγματα ζορίζουν, όταν υπάρχει "κωλοσφιξούρα" σε βιοτικό-κοινωνικό-προσωπικό επίπεδο, πάντα η... επιστροφή στις ρίζες είναι αυτή που μας σώζει. Και το σεξ είναι από τις δυνατότερες "ρίζες"! Εδώ, ετοιμοπόλεμοι -για σεξ- Ashton Kutcher και Katherine Heigl, στην ταινία "Killers".




Το Mensguide.gr έχει φτιάξει και σας πασάρει μια "ζεν" τετραπλέτα αναζωογονητικών επιλογών για τη σημερινή μέρα, με το χαβά των εκλογών πια να έχει μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Τέσσερις προτάσεις που θα σας χαρίσουν ένα τσουβάλι χαμόγελα, μια 100% τόνωση -πιο δραστική κι από ισοτονικό- και άπειρες όμορφες χαλαρωτικές...




1. Τουρίστας στην ίδια σου την πόλη
Πολλές φορές ξεχνάμε πόσο ωραία τελικά είναι αυτή η πόλη, η Αθήνα, μιας και η καθημερινή τρεχάλα δεν σου δίνει αβάντα για κανέναν περίπατο, καμία απρεσάριστη βόλτα στις πιο όμορφες και αντικειμενικά ελκυστικές γωνιές της, στα μέρη που άλλοι πληρώνουν αεροπορικό εισιτήριο, ταξιδεύουν με το αεροπλάνο ώρες, πληρώνουν ξενοδοχείο για να μείνουν στην Αθήνα, με σκοπό να σεργιανίσουν:μιλάμε για το ιστορικό κέντρο, το οποίο, με τους μισούς να ψηφίζουν και τους άλλους μισούς να πλατσουρίζουν, απομένουν κάτι γκρουπ Άγγλων με λευκό καλτσάκι και σανδαλάκια να το απολαμβάνουν! Μπες κολαούζος και συ στο... ομαδάκι. Όχι στο γκρουπ ξένων που κάνουν τουρνέ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε αυτούς που το κόβουν ποδαράτο και χαζεύουν μέχρι και χειροποίητα μπιχλιμπίδια στα κουκλίστικα μαγαζάκια των στενών της Πλάκας, μέχρι ψηλά στα Αναφιώτικα και για παγωμένη φραπεδούμπα (σήμερα επιβάλλεται) πίσω από τους Αέρηδες.
Γίνε ένα με αυτούς τους Γιαπωνέζους που σουλατσάρουν στους άδειους -σήμερα- πεζόδρομους και στα urban στενάκια με τα μικρά-μικρά κλειστά μαγαζάκια κάτω από το Σύνταγμα, δίπλα από τη Μητρόπολη και μέχρι το Μοναστηράκι. Βάλε γυαλιά ηλίου, βερμούδα και ξέχνα τις συμφορές που μπορεί να βγάλει η κάλπη όταν ανοίξει το απόγευμα (όπως όταν άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας) και κατηφόρησε το Μοναστηράκι μέχρι το Θησείο, δίπλα στις γραμμές του τρένου, χαζεύοντας το Ναό του Ποσειδώνα και μπανίζοντας όμορφες τουρίστριες οι οποίες βλέπουν τον Ελληνάρα Greek Lover (ακόμη και σήμερα, παρά τις κατραπακιές του ΔΝΤ) σαν ξερολούκουμο!
Κοντοστάσου στην πλατεία Aσωμάτων, πάρε αφράτο παγωτό μηχανής και στρίψε δεξιά, ανηφορίζοντας προς Θησείο. Κοίταζε αριστερά την αρχαία μας πολιτιστική κληρονομιά, την Αγορά και γλύφε τη βανίλια που λόγω ζέστης έχει αρχίσει να λιώνει στο χέρι σου. Φτάσε στον Λουμπαδιάρη και κάνε στάση για τις απαραίτητες ανάσες και δυο γουλιές νερό, χάζεψε πάνω από το κεφάλι σου την επιβλητικότητα της Ακρόπολης, προχώρα λίγο παρακάτω στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτουκαι πριν φτάσεις στο άλλο μεγάλο αξιοθέατο (του καιρού μας), το ακίνητο του Άκη Τσοχατζόπουλου που έχει εμφανιστεί στα ρεπορτάζ τελευταία πολύ περισσότερο κι από τα πλάνα αρχείου της Τρόικας (!), αφουγκράσου την ενέργεια που πλημμυρίζει το χώρο, το Ηρώδειο.
Αφαιρέσου, χαζολόγησε, κάνε όσες στάσεις θες χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς το καθημερινό άγχος του "πρέπει να είμαι εκεί την τάδε ώρα". Αν σου καπνίσει, κατηφόρισε και πάλι προς Θησείο ή Μοναστηράκι για το τέλειο φινάλε της βολτάδας σου: παγωμένη μπύρα σε παγωμένο ποτήρι. Και η μπύρα με κρυσταλλάκια πάγου!

2. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το κορίτσι σου
Τελειώνεις δουλειά, πας κουτρουβαλώντας σπίτι να προλάβεις ακόμη μέρα και ήλιο πάνω από το κεφάλι σου, βουτάς το κορίτσι, το βάζεις συνοδηγό και ξαμολυέσαι παραλιακά και τραβάς-τραβάς βολτάδα κουλαριστή μέχρι να βαρεθείς, με τις αγαπημένες σας μουσικές να παίζουν στο background, τον ήλιο να σας χαιδεύει τα πρόσωπα στις μεγάλες ευθείες μέχρι Ανάβυσσο ή ακόμη και μέχρι Σούνιο (σκέψου πόσο λαχταριστούς καλοκαιρινούς συνειρμούς και ταυτόχρονο "άδεισμα" πιεστικών σκέψεων από το κεφάλι σου θα πετύχεις κοιτώντας το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, εκεί). Κι αφού πέσει ο ήλιος, ψαράκι και ανέμελοι διάλογοι με το μωρό σου εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα. Μακριά από τη λαίλαπα της καθημερινής αθηναικής φρενίτιδας.

3. Σινεμά Ο Παράδεισος
Αν στη γειτονιά σου τα "τσακάλια" που έχουν το θερινό κινηματογράφο έχουν ήδη προλάβει και τον ξεχορτάριασαν, τον έβαψαν και τον τακτοποίησαν για την καλοκαιρινή σεζόν, είσαι τυχερός. Όρμα και με τα παρελκόμενα, ποπ κορν ή ζεστή τυρόπιτα ή καλαμάκι (παίζει κι αυτό πια σε κάποια κυλικεία θερινών) και μαζί τζάμπο μέγεθος αναψυκτικού! Σαφώς και οι καλοκαιρινοί κινηματογράφοι παίζουν -κατά βάση- κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, πιο κουλτουρέ φιλμάκια από ευρωπαικές μητροπόλεις που χτυπάνε για την πλάκα τους βραβεία στα φεστιβάλ και -ενίοτε- θηριώδη blockbusters που τσακίζουν πγκοσμίως. Η πρότασή μας για κινηματογραφική εξόρμησή σας, είτε παίζει σε multiplex, είτε  σε θερινό, είναι το "21 Jump Street", με Jonah Hill και Channing Tatum. Κάτι σαν  ξεκαρδιστικό σουρεάλ sequel του παλιού "21 Jump Street" (τέλη '80s-αρχές '90s)της τότε ψαρωτικής αστυνομικής σειράς που έκανε και μάγκα και διάσημο τον Johnny Depp.
Η πλοκή του νέου "21 Jump Street": πιτσιρικάδες αστυνομικοί οι οποίοι είναι ελαφρώς ρέζιλοι του Σώματος, παρόλα αυτά (δανείζομαι ατάκα από την ταινία, διά στόματος πρώην αθυρόστομου ράπερ και νυν ηθοποιού, Ice Cube) "μοιάζουν σαν γαμ****οι Justin Bieber και γαμ****ες Miley Cirus", δηλαδή μικροδείχνουν σαν πιτσιρίκια του σήμερα, οπότε και τους ρίχνουν στα Λύκεια σαν μαθητές να εξιχνιάσουν υποθέσεις. Κι εκεί ξεκινάει ο ασυμμάζευτος χαβαλές!

 4. Τρίζουν οι σομιέδες, αγάπη μου, ή ακούω αυτοδύναμη κυβέρνηση;
 Οι προηγούμενες μέρες μάς ήθελαν -λόγω εξελίξεων- κρεμάμενους από τα @ρχίδι@ του κάθε exit poll, για να πάρουμε μια μυρωδιά τι στο διάολο ξημερώνει σε αυτή τη χώρα. Πλέον, βραδιάζοντας και εκεί που έχει χαλαρώσει το "σύστημα", πάρε βαθιά ανάσα, κάνε shut-down σε όλα και  κάνε ατρόμητο και αχαλίνωτο σεξ σαν να μην υπάρχει αύριο! Γιατί, εδώ που τα χαζολέμε, με τέτοια πολιτική αστάθεια, δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα υπάρχει...


- Λευτέρης Κεφαλάς

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More