♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

5 Σεπτεμβρίου 2012

♪ Ίσως τελικά η επικοινωνία είναι το καλύτερο διεγερτικό...! ( Μέρος 1ο )

Έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες συχνά βγαίνουν από το υπνοδωμάτιο έχοντας εντελώς διαφορετικές απόψεις για το τι ακριβώς συνέβη. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η ‘Εθνική Έρευνα για τη Σεξουαλική Υγεία και τη Συμπεριφορά’ και έδειξε ότι οι άνδρες υπερεκτιμούν, το αν η σύντροφός τους είχε οργασμό και υποτιμούν τον πόνο τους. 

Στην έρευνα, ενώ το 64% των γυναικών δήλωσε ότι είχε οργασμό κατά την τελευταία σεξουαλική τους επαφή, το ποσοστό των ανδρών που πίστευε το ίδιο ανερχόταν στο 85%. Επίσης, περίπου το 30% των γυναικών ανέφερε ότι το σεξ ήταν επώδυνο και, κατά πάσα πιθανότητα, οι άνδρες δεν το γνωρίζουν αυτό.

Τα ευρήματα από την έρευνα, τα οποία συλλέχθηκαν από 5.865 ανθρώπους, ηλικίας 14 έως 94, φανερώνουν το ανησυχητικό γεγονός ότι οι άνδρες και οι γυναίκες, νέοι και γέροι - ακόμη και ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια, δεν μιλούν για το σεξ. Και επειδή δεν μιλάμε γι αυτό, κάτι μας διαφεύγει.

«Είναι δύσκολο να μιλάμε για το σεξ, ακόμη κι όταν τα πράγματα πάνε καλά. Προσεγγίζουμε τις σεξουαλικές μας δυνατότητες με φόβο», υποστηρίζει ο Debby Herbenick, ένας από τους συντάκτες της έρευνας και αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Προαγωγής της Σεξουαλικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον. 

Και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, η επικοινωνία είναι ακόμη χειρότερη. 

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και ασθενείς με καρκίνο, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να συζητούν τα πάντα με το σύντροφό τους, από τη ναυτία και τις κινήσεις του εντέρου μέχρι την τριχόπτωση και τις εξετάσεις αίματος, για το σεξ ΔΕΝ θα μιλούσαν.

«Όταν οι ασθενείς είχαν κακή λειτουργία στύσης, οι σύντροφοί τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι το ζευγάρι αποφεύγει τις ανοικτές συζυγικές συζητήσεις. Αυτό με τη σειρά του συνδέεται με το συζυγικό στρες», αναφέρει μια ομάδα από το MD Anderson Cancer Center στο περιοδικό «Psycho-Oncology».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More