♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

3 Φεβρουαρίου 2013

♪ Νομικός Νίκος


Γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς νησιώτες,. 0 πατέρας του ναυτικός από τη Σχοινούσα, ένα μικρό νησάκι στις Κυκλάδες και η μητέρα του από τη Σύμη. Πέντε παιδιά στην οικογένεια, που μεγάλωσαν με τη γλυκιά φωνή της μητέρας τους.
Σε ηλικία 5-6 χρονών, ο Γιώργος Κοινούσης (τότε ένας από τους καλύτερους ακορντεονίστες), τον πήρε σε μια πρόβα και τον γνώρισε στον Απόστολο Καλδάρα, που του έγραψε ένα παιδικό τραγουδάκι, με τίτλο "0 Νικολάκης και το τζιτζίκι". Έγινε μεγάλη επιτυχία εκείνη την εποχή και λέγεται ότι στην ιστορία των 45 στροφών κατέχει την τρίτη θέση σε πωλήσεις, μετά το "Νιάου βρε γατούλα" του Χατζιδάκι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη "Μαντουμπάλα" του Στέλιου Καζαντζίδη.
Η καριέρα του ξεκίνησε ύστερα από μια συμμετοχή στα "Σήμαντρα" του Καλδάρα σε στίχους Πυθαγόρα, όπου τραγούδησε 5 τραγούδια και τα υπόλοιπα η Βίκυ Μοσχολιού. Εκείνη την εποχή έγινε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος "Ένα αστέρι γεννιέται" ο οποίος σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ακολούθησε η "Δροσοσταλιά μου" με τραγούδια του Γιώργου Κριμιζάκη και της Σώτιας Τσώτου, που ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις, στην συνέχεια το "Χρώμα και φως" όπου συνεχίζεται η επιτυχία, ειδικά με το τραγούδι "θάλασσα θάλασσα" του Ν. Ιγνατιάδη. Ακολουθούν τα "Βορειαδάκια" του Μάριου Τόκα και του Σαράντη Αλιβιζάτου, "Κάτι βράδια" του Μάριου Τόκα και του Γιάννη Σπανού, "Πως να σε ξεχάσω" του θανάση Πολυκανδριώτη και του Γιάννη Πάριου, "Όλες οι αγάπες μου" του Αντώνη Ρεπάνη, "Ξέρω ν' αγαπώ", "Να προσέχεις", "θα το δεις", "Πάμε βόρεια", "Άσε με να σε λέω θάλασσα", "Κούκος μόνος", "Μην πιστεύεις τους ανέμους" και φθάνουμε στη τελευταία του δουλεία με τίτλο "Άκου πώς φυσάει!", με τραγούδια των: Στέλιου Ρόκκου, Γιάννη Κουτουβού, Σάκη Μαξούτη, ΝΑΜΑ, Παναγιώτη Στεργίου και Τασούλας θωμαϊδου. Σύγχρονα τραγούδια με μοντέρνο ήχο στην ενορχήστρωση, που δίνουν τη δυνατότητα στον τραγουδιστή να ξεδιπλώσει όλες του τις φωνητικές και ερμηνευτικές ικανότητες και να ικανοποιήσει τους πολυπληθείς φίλους του, που χρόνια τώρα τον θεωρούν σαν μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές παρουσίες στο χώρο του.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More