♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

17 Μαΐου 2013

♪ Eurovision 2013: Η Ελλάδα πέρασε στον τελικό "με την ψυχή στο στόμα"

Ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra  με το "Alcohol Is Free" τα κατάφεραν και η χώρα μας θα διαγωνιστεί στο μεγάλο τελικό της Eurovision 2013, που θα γίνει το Σάββατο, 18 Μαΐου, στο Μάλμε της Σουηδίας.Δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra όταν η παρουσιάστρια της βραδιάς του δεύτερου ημιτελικού, Petra  Mede, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα πέρασε στον τελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. 
Βέβαια, μέχρι να ακούσουμε "Greece" ανάμεσα στις χώρες που προκρίθηκαν, η καρδιά μας κόντεψε να σπάσει από την αγωνία, αφού η Ελλάδα ανακοινώθηκε τελευταία, κάτι που επεσήμαναν και οι Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Καπουτζίδης που σχολίαζαν τη βραδιά.

Συνολικά διαγωνίστηκαν 17 χώρες, από τις οποίες πέρασαν στον τελικό δέκα:  Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Αρμενία, Φινλανδία, Μάλτα και Ελλάδα.
Εκτός διαγωνισμού έμειναν οι: Λετονία, Άγιος Μαρίνος, FYROM, Βουλγαρία, Ισραήλ, Αλβανία και Ελβετία.
Η Ελλάδα εμφανίστηκε ένατη στη σειρά και απέσπασε θερμό χειροκρότημα από το κοινό.
Και φέτος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, δεν έλειψαν οι κιτς εμφανίσεις με τη Βουλγαρία (Elitsa Todorova και Stoyan Yankulovνα) να κρατάει τα σκήπτρα...
... και τη FYROM και την κοκκινοσκουφίτσα-γιαγιά να τη συναγωνίζεται πολύ έντιμα, παρά την αξιοπρεπή εμφάνιση του Lozano.

Ιδαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εκκεντρική συμμετοχή της Ρουμανίας με τον Cezar ντυμένο κάτι σαν Κόμη Δράκουλα, που παρ' όλα αυτά πέρασε στον τελικό.
Η Φινλανδία ξεχώρισε για το προκλητικό "λεσβιακό" φιλί της Krista Siegfrieds επί σκηνής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του φινλανδικού κοινοβουλίου να απαγορεύσει τους ομοφυλικούς γάμους.
Από τα highlights της βραδιάς ήταν η συμμετοχή της Ελβετίας με τον υπερήλικο μουσικό, που έκανε τις γιαγιάδες από τη Ρωσία να μοιάζουν με κορασίδες.

Να θυμίσουμε ότι οι χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο ημιτελικό και κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει το Σάββατο, 18 Μαΐου, είναι οι: Μολδαβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Εσθονία, Λευκορωσία, Δανία, Ρωσία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ολλανδία, ενώ η Κύπρος που εκπροσωπήθηκε από τη Δέσποινα Ολυμπίου και το τραγούδι "Να με θυμάσαι" δεν κατάφερε να προκριθεί.
Στον τελικό του Σαββάτου θα συμμετάσχουν 26 χώρες, από τις οποίες οι είκοσι προκύπτουν από τους ημιτελικούς (δέκα από κάθε βραδιά), ενώ οι "Big Five" (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας.
Η σειρά εμφάνισης στον τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More