♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

19 Ιουνίου 2013

♪ «Φωτιά» στο Twitter για το γράμμα της Λαγκάρντ στον Σαρκοζί

Οι χρήστες του Διαδικτύου ξεσπαθώνουν κατά της κυρίας του ΔΝΤ

Φωτιά έχουν πάρει οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τη δημοσίευση της "ανάρμοστης" επιστολής με αποστολέα τη "σιδηρά κυρία" του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και παραλήπτη τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί .

Στο Twitter οι χρήστες ξεσπαθώνουν με διόλου κολακευτικά σχόλια για τη διευθύντρια του οργανισμού, η οποία κατά γενική ομολογία δεν έχει συνηθίσει τους Γάλλους σε... ανάλογους συναισθηματισμούς. Κάποιοι χρήστες την χλευάζουν, άλλοι της... κουνάνε το δάκτυλο καθώς όπως επισημαίνουν "ποιος τελικά διευθύνει το ΔΝΤ; Αυτή ή Αυτός;", ενώ ορισμένοι καταφεύγουν σε απρεπή σχόλια.

Αυτή η επιστολή, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας "Les Echos", είναι ένα συμβόλαιο ηθικού χαρακτήρα μεταξύ δύο ίσων ανθρώπων.... καθένας έχει την δική του θέση στον δικό του ρόλο με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσίασε η "Le Monde" την επιστολή - η εφημερίδα που αποκάλυψε πρώτη το περιεχόμενό της - δικαιολογεί ως ένα βαθμό τον τρόπο με τον οποίο η κυρία Λαγκάρντ εκφράζει τα τρυφερά αισθήματά της για τον monsieur Σαρκοζί, αν σκεφθεί κανείς την σχέση σε πολιτικό επίπεδο των δύο Γάλλων.

Η χειρόγραφη επιστολή, που δεν έχει ημερομηνία και βρέθηκε στην οικία της κυρίας Λαγκάρντ στο Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση Ταπί, αποτελεί "όρκο πίστης" στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας και όχι μόνο. Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, η Λαγκάρντ που υπήρξε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση της Γαλλίας επί προεδρίας Σαρκοζί, καλεί τον πρώην ένοικο των Ηλυσίων να τη «χρησιμοποιήσει» για τις «οικονομικές και πολιτικές του αποφάσεις". Δεν πρόκειται για μία δήλωση αγάπης, σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές , αλλά για μία έξυπνη τακτική χειραγώγησης αφού η κυρία Λαγκράρντ πετάει το μπαλάκι στον κύριο Σαρκοζι λέγοντάς του ουσιαστικά ότι: "Είμαι εκεί όταν με χρειαστείς"...

«Είμαι στο πλευρό σου για να υπηρετήσω εσένα και τα σχέδιά σου για τη Γαλλία» αναφέρεται στην επιστολή που είναι ιδιαίτερα εγκάρδια. " Εκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και συγγνώμη εάν απέτυχα ορισμένες φορές», εξομολογείται στον ΣΑρκοζί. Μία εξομολόγηση για την οποία πιθανόν να κληθεί να δώσει εξηγήσεις όχι μόνο στο ΔΝΤ αλλά και στους Γάλλους....

Η Λαγκάρντ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει "προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες" και προσθέτει ότι δεν επιθυμεί να γίνει "φιλόδοξη υπηρέτης", μία αναφορά σε άλλους συνεργάτες του πρώην προέδρου της Γαλλίας.«Χρησιμοποίησέ με για όσο χρόνο κρίνεις απαραίτητο και για όσο χρειάζονται τα σχέδιά σου», δεν διστάσει να γράψει στην επιστολή και προσθέτει: «Εάν αποφασίσεις να με χρησιμοποιήσεις, σε χρειάζομαι σαν οδηγό και υποστηρικτή: χωρίς καθοδήγηση μπορεί να είμαι αναποτελεσματική, χωρίς στήριξη μπορεί να κριθώ αναξιόπιστη» .

Σε ότι αφορά την υπόθεση Ταπί, υπενθυμίζεται ότι, η madame Λαγκάρντ το 2008, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί, είχε επιλέξει την ιδιωτική εξωδικαστική διαιτησία προς επίλυση της διαφοράς των δύο πλευρών αναφορικά με την μεταπώληση της Adidas -διευθέτηση που επέτρεψε στον γάλλο επιχειρηματία, φίλο του Νικολά Σαρκοζί, να αποκομίσει 285 εκατομμύρια ευρώ.
Τα απρεπή σχόλια στο Twitter για την κυρία Λαγκάρντ

"Η Λαγκάρντ και η επιστολή της. Ξαφνικά αναρωτιόμαστε,. ποιος διευθύνει το ΔΝΤ; Αυτός ή αυτή", είναι ένα από τα μηνύματα.

"Αυτοί που έκαναν επιδρομή στην οικία της Λαγκάρντ και αποκάλυψαν τα "κρυφά" μέχρι σήμερα αισθήματα της Λαγκάρντ για τον κύριο Σαρκοζί, ήταν μήπως δημοσιογράφοι του περιοδικού life style Voici"; (το περιοδικό που είχε δημοσιεύει φωτογραφία με την Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, να κάνει topless ); αναρωτιέται ένας άλλο χρήστης.

"H επιστολή της κυρίας Λαγκάρντ προς το Nικολά Σαρκοζί εμπνέει τους κυβερνοναύτες.", αναφέρει άλλος χρήστης.

"Ευτυχώς που η επιστολή της κυρίας Λαγκάρντ δεν απευθυνόταν προς τον Ντομινίκ Στρος Καν, διαφορετικά θα ήταν ...σφαγή, Κριστίν Λαγκάρντ"...

"Νικολά, είμαι το... πράμα σου...", γράφει ένας πιο τολμηρός.

"Το γράμμα της κυρίας Λαγκάρντ είναι μία 13χρονης προς τον Αμερικανό μουσικό Τζάστιν Μπίμπερ".

" Το σπαθί μου είναι. ..δικό σου", αναφέρει άλλος χρήστης. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More