♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

16 Μαρτίου 2014

♪ Ποια Χαρακτηριστικά Καθορίζουν Την Εξέλιξη Της Σχέσης


Η γοητεία, το κοινωνικό στάτους και το καλοσχηματισμένο σώμα είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που επιζητούν άνδρες και γυναίκες στο σύντροφό τους.

Υπάρχουν όμως μερικά ιδιαίτερα γνωρίσματα που μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια αν η σχέση θα προχωρήσει ή θα τελειώσει άδοξα.

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Social Science Research δείχνει ότι ηπροσωπικότητα, η ερωτική έλξη και η φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης είναι τα τρία χαρακτηριστικά που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο.

Συγκεκριμένα, η ανεκτικότητα και η υπομονή φανερώνουν πως το άτομο είναι ώριμο και διαθέτει επικοινωνιακές ικανότητες. Οι σύντροφοι φαίνεται πως εκτιμούν τα στοιχεία αυτά, ιδιαίτερα όταν προκύπτουν διαφωνίες και καυγάδες. Η εξωτερική εμφάνιση φυσικά παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της σχέσης αλλά η φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης συμπληρώνει το παζλ της γοητείας για τα ζευγάρια.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η φροντίδα που δείχνει ένα άτομο για την εμφάνισή του φανερώνει αυξημένα επίπεδα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Έτσι, οι απαιτήσεις από το σύντροφο και τη σχέση είναι ανεβασμένες.

Στη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι συμμετείχαν 9.000 άτομα ηλικίας 14-34 ετών.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More