♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

28 Απριλίου 2011

♪ Ζώη Αποστολία-Βιογραφία

Η Αποστολία Ζώη γεννήθηκε στο Βόλο, ξεκίνησε όμως την καριέρα της από τη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος της αποχώρησης από τη γενέτειρά της σε ηλικία 14 ετών για τη Θεσσαλονίκη, ήταν η ενασχόλησή της με τις καταδύσεις και μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού.
Ακολούθησε η γυμναστική Ακαδημία, από την οποία και αποφοίτησε, ενώ βρισκόταν όμως στο πρώτο έτος της σχολής, μπήκε στη ζωή της το τραγούδι. Έτσι ξεκίνησε να τραγουδάει σε νυχτερινό κέντρο της συμπρωτεύουσας.Όταν αποφάσισε ότι θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με το τραγούδι, ξεκίνησε μαθήματα μουσικής και φωνητικής με τον Χρήστο Λυριντζή.
Παράλληλα, τραγουδούσε με γνωστά ονόματα, όπως οι Βασίλης Καρράς, Ευρυδίκη, ΟΝΕ, Άγγελος Διονυσίου κ.α.
Την τελευταία της σεζόν στη Θεσσαλονίκη, εμφανιζόταν στις «Μάσκες» με την Πέγκυ Ζήνα.
Η κάθοδός της στην Αθήνα έγινε με το σχήμα του οποίου ηγείτο επίσης η Πέγκυ Ζήνα.
Ακολούθησαν εμφανίσεις στα «Αστέρια» Γλυφάδας, παράλληλα με το δισκογραφικό της ντεμπούτο που τιτλοφορήθηκε «Πρώτο βήμα» και υπέγραφαν μεταξύ άλλων οι Εύη Δρούτσα, Μάριος Ψιμόπουλος, Χριστόδουλος Σιγανός κ.α. Το τραγούδι «Μη μ΄ ακουμπάς» αγαπήθηκε αμέσως από τον κόσμο, που διέκρινε τις ερμηνευτικές ικανότητες της Αποστολίας Ζώη. Πολύ μεγάλη επιτυχία όμως, έγινε και το τραγούδι «Σχεδόν ποτέ» από την ομότιτλη σειρά της κρατικής τηλεόρασης.
Το καλοκαίρι του 2004 εμφανίστηκε στο «Θάλασσα» (μαζί με τους Έλενα Παπαρίζου, Θάνο Πετρέλη και Νίνο), όπου πραγματικά εντυπωσίασε με τη φωνή όσο και τη σκηνική της παρουσία.
Η περίοδος 2004-2005 ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Αποστολία Ζώη.
Υπέγραψε συμβόλαιο με τη Virus Music, ενώ από τον Νοέμβριο εμφανίζεται στο «Γκάζι» με τον Νίκο Κουρκούλη και τον Ανδρέα Στάμο.
Ο νέος δίσκος της Αποστολίας Ζώη κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2005 από τη VIRUS MUSIC με τον τίτλο "Από 'δω και πέρα".
Τον Δεκέμβριο του 2005 η Αποστολία Ζώη σε συνεργασία με τους 4PLAY κυκλοφορεί ένα cd-single με τίτλο "Το Καλύτερο Δώρο". Αυτό φέρει τη μουσική υπογραφή του Νίκου Τερζή, ενώ περιέχει, εκτός από το ομότιτλο κομμάτι, το τραγούδι της Αποστολίας "Δεν Είσαι Του Γούστου Μου" και το κομμάτι των 4PLAY "Ποτέ".
Τον Μαϊο του 2006 η Αποστολία Ζώη κυκλοφορεί το νέο της cd με τον τίτλο "Θ' αφήσει εποχή".
Toν Ιούνιο του 2008, το νέο της album με τίτλο "Με το χέρι στην καρδιά" κυκλοφορεί από τη Minos EMI.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More