♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

9 Ιουλίου 2011

♪ Στη θάλασσα με προσοχή...

 Το καλοκαίρι, οι περισσότεροι από εμάς περνάμε τον καιρό μας σε κάποια πισίνα ή παραλία. Με προσοχή και σύνεση, μπορείτε να περάσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης με την οικογένειά σας και τους φίλους σας. 

       1. Oρίστε κάποιον υπεύθυνο για το όσα γίνονται εντός νερού, ακόμη κι αν υπάρχει ναυαγοσώστης. Το άτομο αυτό δεν πρέπει να κάνει τίποτα άλλο από το να προσέχει τα παιδιά την ώρα που βρίσκονται στη θάλασσα ή την πισίνα. Όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά, τόσο πιο υπεύθυνο πρέπει να είναι το άτομο που τα παρακολουθεί.

       2. Περπατήστε στο νερό πριν βουτήξετε. Ακόμη κι αν γνωρίζετε τα νερά πολύ καλά, καλό θα ήταν να τα τσεκάρετε πρώτα, μιας και η στάθμη του νερού αλλάζει ανά τα χρόνια.

      3. Υπενθυμίστε στα παιδιά ότι το αλκοόλ και το κολύμπι δεν πάνε χέρι χέρι. Το αλκοόλ εξασθενίζει τα αντανακλαστικά μας και την κρίση μας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες πνιγμού, καθώς και σοβαρότατων εγκεφαλικών βλαβών. 

      4. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αντιδράστε άμεσα. Τηλεφωνήστε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ή καλέστε τον ναυαγοσώστη. Αν μπορείτε, βγάλτε το άτομο από τη θάλασσα, τοποθετήστε το μπρούμητα και κρατήστε τον λαιμό σταθερό. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More