♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

24 Απριλίου 2011

Βασιλόπουλου Μαρία Λουίζα-Βιογραφία

Από μικρή ασχολήθηκε με το χορό και τη μουσική. Φοίτησε στη σχολή μπαλέτου της Μάγιας Σοφού ενώ παράλληλα μελετούσε μουσική στο Αθηναϊκό Ωδείο.
Έκανε μαθήματα κλασσικού πιάνου με την Αλίκη Δέτση, καθώς και μαθήματα κλασσικού τραγουδιού με την Μ. Μούτσιου.
Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο τραγούδι, το χορό, και την υποκριτική στη σχολή Laine Theatre Arts του Λονδίνου και πήρε πτυχίο από το Imperial Sosiety of Teachers of Dancing.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έκανε μαθήματα υποκριτικής με την Τότα Σακελλαρίου στο studio Σφαίρα.
Το 1992 συμμετείχε στη ροκ όπερα "Δαίμονες" που παρουσιάστηκε στο θέατρο Αττικόν σε μουσική Νίκου Καρβέλα και στίχους Σ. Σιδέρα.Το 1993 ήταν solo χορεύτρια στο musical "Sweet Charity" σε σκηνοθεσία και χορογραφία του John Sharpe που παρουσιάστηκε στο θέατρο Βέμπο.
Το Φεβρουάριο του 1995 πήρε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό ροκ τραγουδιού για τη Eurovision με το τραγούδι "This woman" του Σ. Μανιφάβα.
Την ίδια χρονιά τραγουδούσε δίπλα στον Κώστα Τουρνά στο Club In. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έπαιξε το ρόλο της Velma στο musical "West Side Story" σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, χορογραφία Δημήτρη Παπάζογλου και μουσική απόδοση Σταύρου Λάντσια στο θέατρο Αθήναιον.
Το 1996 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι τραγουδώντας σε γνωστά Jazz clubs του Λονδίνου. Την ίδια χρονιά κέρδισε υποτροφία στο Berklee College of Music World στο Jazz τραγούδι για τα έτη 1997 και 1998.
Το χειμώνα του 1997 έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Sandy στο musical "Grease" σε σκηνοθεσία David Gilmore, χορογραφία Stephen Mear και μουσική διεύθυνση Γιώργου Θεοδοσιάδη στο θέατρο Βέμπο.
Το 1998 κυκλοφορεί τον πρώτο της δίσκο με τίτλο "ΜΑΥΡΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ" σε μουσική και στίχους του Γιάννη Στίγγα. Το χειμώνα 1998-1999 τραγουδούσε στο Diogenis Apollon δίπλα στον Αντώνη Ρέμο, Στέλιο Διονυσίου και Λάμπη Λιβιεράτο..
Τη σεζόν 1999-2000 εμφανίζεται στο "Τούνελ" μαζί με τους Δημήτρη Κόκοτα, Μαντώ, και Χρήστο Αντωνιάδη.
Στις αρχές του 2000 συμμετέχει με το τραγούδι "Πυρετός το Σαββατόβραδο" στο νέο δίσκο του συγκροτήματος Ημισκούμπρια με τίτλο "2030".
Παράλληλα κυκλοφορεί το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς "Ερωτευμένος Aγγελος" στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Τζώνυ Θεοδωρίδη. Tη μουσική για τη σειρά έχει γράψει ο Soumka και τα τραγούδια ερμηνεύει η Μαρία Λουίζα.
Το φθινόπωρο του 2000, η Μαρία Λουίζα Βασιλοπούλου ξεκινά την συνεργασία της με την BMG και κυκλοφορεί το cd single "Φίλα Με", προπομπό του επόμενου προσωπικού της album που θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο και θα έχει για τίτλο τα αρχικά της MLV.
Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2001, η Μαρία Λουίζα προκρίνεται στα δέκα επικρατέστερα τραγούδια για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Αγάπησέ Με» το οποίο και θα περιέχεται στο προσωπικό της album.ΠΗΓΗ..mygreek.fm

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More