♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

29 Μαΐου 2011

♪ Οι πρώτες φωτογραφίες με κίνηση! Δείτε .... Φοβερές !



Οι «cinemagraphs» καθηλώνουν το μάτι
Είναι, σύμφωνα με δικά τους λεγόμενα, «κάτι περισσότερο από φωτογραφία και κάτι λιγότερο από βίντεο». Δυο καλλιτέχνες κατάφεραν να δημιουργήσουν τις πρώτες φωτογραφίες με κίνηση!


Οι «cinemagraphs», όπως τις αποκαλούν, μοιάζουν με κανονικές φωτογραφίες, όμως στην πραγματικότητα έχουν ένα συγκεκριμένο μέρος το οποίο κινείται και έχει ως σκοπό να καθηλώνει το μάτι.
Σε μια από τις φωτογραφίες βλέπουμε μια γεμάτη με κόσμο πλατεία, όπου όλοι μοιάζουν παγωμένοι, ενώ ένας άνδρας που κάθεται στο παγκάκι διαβάζει και γυρίζει κανονικά την σελίδα στην εφημερίδα του.
Σε μια άλλη φωτογραφία, η φωτογράφος Jamie Beck, μια εκ των δυο ανθρώπων που εμπνεύστηκαν αυτά τα πρωτότυπα εφέ, απαθανάτισε μια κοπέλα, τα μαλλιά της οποίας κινούνται στο φύσημα του αέρα.
Η Beck, σε συνεργασία με τον motion graphics artist Kevin Burg, δημιούργησε τις «cinemagraphs» με τη βοήθεια του GIF, παρόμοιο είδος φωτογραφίας με το JPEG, το οποίο δεν είναι φυσικά νέο εύρημα.
Όμως, μόνο τώρα με τη διάδοση του broadband Internet, κατέφεραν να δημιουργήσουν κάτι τόσο εντυπωσιακό. «Με τις cinemagraphs δίνουμε κίνηση σε απλά φωτογραφίες» λέει η Beck.
Η διαδικασία έχει ως εξής: Η Beck τραβάει τις φωτογραφίες και στη συνέχεια ο Burg προσθέτει την κίνηση. Για τις περισσότερες του παίρνει αρκετές ώρες, οι πιο σύνθετες όμως μπορεί να τον κρατήσουν απασχολημένο ακόμα και ολόκληρη μέρα!






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More