♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

17 Ιανουαρίου 2011

♪ EUROVISION 2011

Στο Ντίσελντορφ η Eurovision 2011Οι Γερμανοί διοργανωτές του διαγωνισμού της Eurovision 2011 κατέληξαν τελικά στο Ντίσελντορφ για να διοργανώσουν τόσο τους ημιτελικούς όσο και τον τελικό της διοργάνωσης...

Τον τελευταίο καιρό τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν με το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ να είναι οι δύο υποψήφιες πόλεις. Τελικά αποφασίστηκε ότι τον Μάιο του 2011 η μουσική της Ευρώπης θα ακουστεί από το στάδιο Fortuna, χωρητικότητας 54,000 θέσεων που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο αλλά και στο κέντρο της πόλης.

Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 10 και 12 Μαΐου ενώ ο μεγάλος τελικός θα γίνει στις 14 Μαΐου.
Μέχρι τώρα την συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει 28 χώρες, ανάμεσά τους και η Αυστρία που επιστρέφει στον διαγωνισμό.

Το στάδιο θα διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες του διαγωνισμού και 24,000 θεατές θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά την διοργάνωση.
Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από τον Χρήστο Μυλόρδο, νικητή του διαγωνισμού Performance που διοργάνωσε πέρσι το ΡΙΚ. Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί θα επιλεχθεί αργότερα.
Η Ελλάδα μπαίνει στο ρυθμό της Eurovision με την ΕΡΤ να ανακοινώνει τους έξι υποψηφίους που θα διεκδικήσουν το φετινό εισιτήριο. Το mygreek.fm, χωρίς να υπερβάλει, θα καλύψει το γεγονός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η ΕΡΤ αποφάσισε και φέτος να κρατήσει κλειστό το διαγωνισμό και με βάση τις προτάσεις που υπέβαλαν οι δισκογραφικές εταιρίες να καταλήξει σε έξι υποψηφίους, νέους σε ηλικία και εμπειρία στη μουσική, ακολουθώντας το παράδειγμα της περσινής νικήτριας της Eurovision Lena Meyer-Landrut, που πριν από το διαγωνισμό ήταν παντελώς άγνωστη. Οι έξι υποψήφιοι είναι οι εξής:

1. ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ(Sony): Το συγκρότημα βγήκε στο προσκήνιο το 2008 με την τρίτη θέση που κατέκτησε στο πρώτο X Factor. Το 2009 κυκλοφορήσαν το άλμπουμ "Χαρταετός" και singles που έκαναν επιτυχία, ενώ έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μεγάλο γυναικείο νεανικό κοινό και εμπειρία από τα πολλά lives που έχουν κάνει.
 2. ΒΑΛΑΝΤΩ ΤΡΥΦΩΝΟΣ (Sony): Η νικήτρια του φετινού Greek Idol, με Κυπριακή καταγωγή που κυκλοφόρησε το single "Στην ίδια θέση", ενώ το 2004 συμμετείχε στον Κυπριακό τελικό για την Eurovision.
 3. ΝΙΚΗ ΠΟΝΤΕSony): Ίσως η υποψήφια που γνωρίζουμε τα λιγότερα. H δεκαεννιάχρονη ελληνοκαναδέζα συμμετέχει στο φετινό X Factor και περιέργως ήδη ανήκει στο δυναμικό της Sony.
 4. ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ(Minos): Παρότι είναι μόλις 23 ετών έχει τη μεγαλή εμπειρία από όλους. Την πρωτοακούσαμε σε ηλικία μόλις δέκα ετών στο πολύ γνωστό ντουέτο της με το Γιώργο Νταλάρα "Με λένε Πόπη (δυό παπούτσια πάνινα)", ενώ το 1998 συμμετείχε στη σειρά "Το μικρό σπίτι στο Παγκράτι" με την Ελένη Γερασιμίδου. Συμμετείχε στο φετινό Greek Idol, ενώ παρότι δεν έχει κυκλοφορήσει δισκογραφία έχει γίνει γνωστή από τις εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές, διπλα σε πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και από τη συμμετοχή της στο μιούζικαλ Rent.
 5. ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ(Minos): Ο νικητής του πρώτου X Factor. O Κύπριος λαϊκός τραγουδιστής έχει κυκλοφορήσει το 2009 το αλμπουμ "Μαζί", ενώ έχει εμφανιστεί σε μεγάλες πίστες. 
 6. TΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ (WARNER/7 ΕΓΕ): Συγκρότημα που ξεκίνησε από το πρώτο X Factor και πήρε την τέταρτη θέση. Στη συνέχεια αποχώρησε ο Άγγελος Αστροπαλίτης που αντικαταστάθηκε από τον Άγγελο Αυγουστή. Κυκλοφόρησαν πρόσφατα τον πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ και κινούνται στο έντεχνο ήχο.
 Από ότι φαίνεται τελικά όλοι οι υποψήφιοι έχουν σίγουρα εμπειρία από τηλεοπτικούς μουσικούς διαγωνισμούς. Σίγουρα όμως και εκτός reality υπάρχουν τραγουδιστές που μπορούν να μας εκπρoσωπήσουν παραπάνω από επάξια στην Eurovision. Ελπίζουμε μόλις ακούσουμε και τα τραγούδια να ενθουσιαστούμε λίγο παραπάνω.
 Ο διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στις 10, 12 και 14 Μαϊου στο 
Ντίσελντορφ της Γερμανίας, με τη συμμετοχή σαρανταδύο χωρών και την επιστροφή της Ιταλίας στο διαγωνισμό, ενώ η Lena Meyer-Landrut θα υπερασπιστεί τον τίτλο της. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More