♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

18 Μαρτίου 2011

♪ Πανταζής Λευτέρης-Βιογραφία

Το πραγματικό όνομα του είναι Λευτέρης Παγκοζίδης. Γεννήθηκε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν (πρώην Σοβιετική Ένωση) από γονείς της Ελληνικής ποντιακής κοινότητας της ΕΣΣΔ. Λίγα χρόνια μετά ήρθε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας όπου, καθώς τα χρόνια ήταν δύσκολα, δούλευε από μικρός σαν λούστρος.Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1965-66 και άρχισε σιγά-σιγά να τραγουδάει στις πίστες, μαζί με μεγάλα ονόματα. Το 1979 πραγματοποίησε το όνειρό του και κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο που περιείχε, μεταξύ άλλων, το τραγούδι "Παράνομος κι αν είναι ο δεσμός μας". Η επιτυχία ήρθε πολύ σύντομα και από τις αρχές της δεκαετίας του 80 έγινε γνωστό όνομα στο Ελληνικό πεντάγραμμο. Σ' αυτή τη δεκαετία καθιέρωσε και το παρατσούκλι ΛΕ. ΠΑ.

Κυριότερες επιτυχίες του: Ταραχή ,Τη βαρέθηκε η ψυχή μου, Καρδιοπάθειες , Εκείνη , Τα λουλούδια στην κυρία , Κορμί θανατηφόρο ,Θα στα βγάλω τα ματάκια, Ο παπαγάλος , Σε νοσταλγώ, Από δω η γυναίκα μου , Να πεθάνουν οι γυναίκες , Παράνομος δεσμός .Η δεκαετία του 90 ήταν εξίσου πετυχημένη για τον Λευτέρη Πανταζή. Το τραγούδι που ξεχώρισε σε αυτή τη δεκαετία ήταν το "Ωραιότερο πλάσμα του κόσμου".

Συνολικα έχει 27 προσωπικούς δίσκους και 13 συλλογικούς. Από αυτούς 30 έγιναν πλατινένιοι ενώ και οι 40 έχουν γίνει χρυσοί. Το σύνολο των πωλήσεων δίσκων και cd φτάνει γύρω στα 4.000.000. Πολύ συχνά δίνει συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στους ομογενείς του εξωτερικού.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More