♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

12 Απριλίου 2011

♪ Τάσσιος Γιάννης-Βιογραφία

Γεννήθηκε στη Λιβαδειά στις 15-01-1970.Προέρχεται από οικογένεια μουσικών, καθώς ο παππούς του έπαιζε σαντούρι και ο πατέρας του ήταν μέλος βυζαντινής χορωδίας. Αν και μαθήτευσε, από τα παιδικά του χρόνια στη δημοτική και βυζαντινή μουσική στην εφηβεία του φαίνεται πως τον κέρδισαν οι χορδές της κλασικής κιθάρας.

Επαγγελματικά ασχολείται με το τραγούδι από το.....1988. Έχοντας ήδη δώσει τα τελευταία χρόνια, δυναμικά το παρόν του στα μεγάλα μαγαζιά της νυχτερινής διασκέδασης ήρθε η ώρα να μπεί στο χώρο της δισκογραφίας. Δώδεκα τραγούδια αποτελούν το μουσικό υλικό της πρώτης του προσωπικής δουλειάς σε ένα από τα οποία συμμετέχει η Ελένη Καρουσάκη τραγουδώντας ένα ντουέτο μαζί του.

Ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Δημήτρης Κορδατζής, ο Γιάννης Κετσελίδης και ο Ακης Κατσουπάκης υπογράφουν τη μουσική ενώ η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Ηλίας Φιλίππου και η Σμαρούλα Μαραγκουδάκη συμπληρώνουν αρμονικά τις νότες με λέξεις. Το δισκογραφικό αποτέλεσμα που έχετε στα χέρια σας κυκλοφορεί στην αγορά με το όνομα ενός νέου και ταλαντούχου τραγουδιστή, συστήνοντας σας τον Γιάννη Τάσσιο, μία γνήσια λαϊκή φωνή.

Προηγήθηκε το single "Δύσκολα ή εύκολα" το 2001. Παράλληλα εμφανιζόταν στις Μούσες(εν χορώ) μαζί με τον Χρήστο Πάζη.

Το νέο album με γενικό τίτλο "Για σένα" έχει όλα όσα χρειάζονται για έναν επιτυχημένο λαϊκό δίσκο. Ζεϊμπέκικα, χασάπικα, μπαλάντες και τα απαραίτητα "μπιτάτα" τσιφτετέλια, ειδικά τώρα στην αρχή του καλοκαιριού.
Δημιουργοί του album ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (μουσική) και ο Ηλίας Φιλίππου (στίχοι), πολύ γνωστοί από τις συνεργασίες τους με τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού.
Στο ραδιόφωνο είναι ήδη επιτυχία το ομώνυμο "Για σένα" αλλά ακούγονται ακόμα και τα "Μου τα πήρες όλα", "Ακόμα σ' αγαπάω", "Αν σε θυμηθώ".

To 2004 o Γιάννης Τάσσιος κυκλοφορεί τη νέα του δισκογραφική δουλειά "Ενα Φιλί".
O Γιάννης Τάσσιος επιστρέφει τον Απρίλιο του 2005 με μια επιλογή από καινούργια τραγούδια που κυκλοφορούν στο νέο του album με τίτλο "Ανησυχώ Γιά Σένα".

Ποιον μαγεύεις με φιλιά" είναι ο τίτλος του cd single, που κυκλοφόρησε τον Μαϊο του 2006, του Γιάννη Τάσσιου το οποίο περιέχει πέντε τραγούδια σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου. Το single αυτό αποτελεί προπομπό της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

2007 Λαική δουλειά του Γιάννη Τάσσιου . Η ενορχήστρωση των κομματιών έγινε απο τον Δ. Βρεττό και τον Δημήτρη Ρακιντζή. Ξεχωρίζει το ομώνυμο τραγούδι καθώς > Οδός Μοναξιάς , Μακάρι να μπορούσα και Θα μου κάνεις καλό.

2008 . Ένα τραγούδι που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των ακροατών των ραδιοφώνων. είναι και ο τίτλος του cd single, που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από την ΕΜΙ και περιέχει 6 καινούργια τραγούδια του Χριστόδουλου Σιγανού και του Valentino. Το ομότιτλο τραγούδι υπάρχει και σε derti mix και karaoke.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More