♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

19 Σεπτεμβρίου 2011

♪ Τι κοινό έχουν η γυμναστική και η... σοκολάτα;


Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η γυμναστική και η κατανάλωση σοκολάτας, έχουν κάτι κοινό και κυρίως ευεργετικό για το σώμα: η σοκολάτα τονώνει τους μυς και την καρδιά, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν της αεροβικής γυμναστικής.
Σύμφωνα με τους ερευνητές για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, η σοκολάτα πρέπει να είναι μαύρη και να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες. Αν μάλιστα συνδυαστεί με λίγη σωματική άσκηση, τότε τα οφέλη της αυξάνονται θεαματικά.
"Η αεροβική άσκηση (τρέξιμο, ποδήλατο κλπ) αυξάνει τον αριθμό των μιτοχονδρίων στα κύτταρα των μυών. Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι η επικατεχνίνη (σημ: μια ουσία που βρίσκεται στο κακαόδενδρο), φαίνεται να επιφέρει την ίδια αντίδραση, ειδικά στην καρδιά και τους σκελετικούς μυς", εξήγησε ο Μο Μάλεκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Γουέιν στο Ντιτρόιτ ο οποίος ήταν επικεφαλής της σχετικής μελέτης.
Πριν... πλακώσετε πάντως τις σοκολάτες με το άλλοθι ότι γυμναζόσαστε, να διευκρινίσουμε ότι η σχετική μελέτη έχει γίνει μόνο σε ποντικούς. Το επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον αυτή η θεραπεία είναι εφαρμόσιμη στον άνθρωπο.
Πηγή: pyles.tv

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More