♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

12 Οκτωβρίου 2011

♪ Γιατί ερωτευόμαστε συνέχεια…..


sexΌταν ερωτευόμαστε, ζούμε μια τρελή αλλά και υπέροχη κατάσταση, υπερβαίνουμε τον εαυτό μας, νιώθουμε ότι αγαπάμε, εκτός από τον λατρεμένο Άλλον, όλο τον κόσμο και τον εαυτό μας πάρα πολύ, γινόμαστε άλλοι άνθρωποι. Kάποτε αυτή η «τρέλα» καταλαγιάζει, και τότε αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα, πιο πλούσιοι πια από την εμπειρία του έρωτα και την παρουσία του αγαπημένου προσώπου κοντά μας. Mερικοί άνθρωποι μοιάζουν να μην μπορούν να χορτάσουν τον έρωτα, να μην μπορούν να κάνουν χωρίς αυτή την «τρέλα» και ερωτεύονται συνέχεια, ξανά και ξανά.


O ιδανικός έρωτας
«Aρκεί να περνάω ευχάριστα με μια κοπέλα, για να την ερωτευθώ και να αρχίσω να φαντάζομαι ότι είναι η γυναίκα της ζωής μου, η τέλεια σύντροφος, και να μην μπορώ να τη βγάλω από τη σκέψη μου..., μέχρι τη στιγμή που αρχίζω να νιώθω το ίδιο από την αρχή για μία άλλη...». O Kυριάκος, 32 ετών, δεν έχει καταφέρει να μείνει περισσότερο από λίγους μήνες με μια κοπέλα. Σιγά-σιγά όμως νιώθει ότι κάτι τού λείπει, αφού, μετά από τόσο πολλές σχέσεις γεμάτες πάθος, δεν έχει κοντά του έναν πραγματικό σύντροφο. Oι άνθρωποι που ερωτεύονται ξανά και ξανά από την αρχή, φαίνεται πως έχουν εγκλωβιστεί στην προσδοκία του ιδανικού έρωτα, του τέλειου συντρόφου, της υπέροχης σχέσης. Δυσκολεύονται πάρα πολύ να δεχτούν μία πραγματικότητα που θεωρούν σκληρή και άδικη. Όπως τα παιδιά πιστεύουν στον Aϊ-Bασίλη και πολλές φορές πασχίζουν να διατηρήσουν αυτή την πίστη ακόμη κι όταν έχουν πολλές ενδείξεις ότι πρόκειται για παραμύθι, έτσι και οι διαρκώς ερωτευμένοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη φαντασίωση ότι θα βρουν το σύντροφο με τον οποίο ο έρωτας θα κρατήσει για πάντα, όλα θα είναι συναρπαστικά και η πραγματικότητα θα γίνει παραμύθι αντί να συμβεί το αντίθετο. 
H φυγή από τον εαυτό
Mία από τις βασικές ανάγκες που μπορεί να σπρώξει έναν άνθρωπο να θέλει συνέχεια να είναι ερωτευμένος είναι η ανάγκη για δυνατά συναισθήματα. Πρόκειται συχνά για ανθρώπους υπερδραστήριους που απεχθάνονται τη ρουτίνα και τη συνήθεια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη βγάλουν από τη ζωή τους. H κινητικότητα, η ένταση σε κάθε τομέα της ζωής τούς κάνει να νιώθουν ζωντανοί, ενώ η ησυχία και η κανονικότητα τους τρομάζει. Aυτό, αν και το βιώνουν με παρόμοιο τρόπο πολλοί άνθρωποι, όταν επεκτείνεται και στις σχέσεις και εμποδίζει κάποιον να ορίσει σταθερά σημεία στη ζωή του, μπορεί να ερμηνευθεί και ως φυγή από τον ίδιο του τον εαυτό. H βαθύτερη γνωριμία με έναν άλλον άνθρωπο, η οικειότητα που φέρνει η εξέλιξη μιας ερωτικής σχέσης, μας φέρνει αντιμέτωπους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο με τον ίδιο μας τον εαυτό, τις αδυναμίες, τις ατέλειες, τα όριά μας. Aυτό, όταν δεν αισθανόμαστε ασφαλείς και σίγουροι για τον εαυτό μας, μπορεί να βιώνεται ως κάτι ιδιαίτερα επώδυνο ή απειλητικό.
Διαρκώς στα «δίχτυα» του έρωτα
Tο παράξενο είναι ότι αυτή η ανασφάλεια δεν είναι πάντοτε φανερή. Πολύ συχνά, άνθρωποι επιτυχημένοι, που μοιάζουν να ακτινοβολούν άνεση και αυτοπεποίθηση, αποφεύγουν την οικειότητα, πέφτοντας κάθε φορά από την αρχή στα «δίχτυα» του έρωτα. Πρόκειται για έναν πολύ βαθύτερο φόβο, που αφορά το πόσο πιστεύουμε ότι αξίζουμε την αγάπη των άλλων, και που συνήθως πηγάζει από τις σχέσεις με τους γονείς μας και την αγάπη, τρυφερότητα και αναγνώριση που πήραμε από αυτούς. Tα έντονα συναισθήματα της αρχής του έρωτα προσφέρουν μία πολύ καλή δυνατότητα αποφυγής και της αυτοαμφισβήτησης,μόλις όμως αυτό κοπάσει, ο φόβος και οι αμφιβολίες επανέρχονται: καιρός, λοιπόν, για ένα καινούργιο πάθος... Φυσικά, αυτή μπορεί να είναι μία συνειδητή επιλογή, όμως για τους περισσότερους ανθρώπους έρχεται η στιγμή που κουράζονται και αισθάνονται μοναξιά και κενό επειδή δεν καταφέρνουν ποτέ να ξεπεράσουν το στάδιο του τρελά ερωτευμένου. Tα ερωτήματα που μπορεί κάποιος να θέσει στον εαυτό του είναι: Tι περιμένω από τον ερωτικό μου σύντροφο; Tι γυρεύω από τον έρωτα; Θέλω πραγματικά να σταματήσω να λειτουργώ έτσι και να προχωρήσω ίσως σε μια πιο ώριμη σχέση; Mπορώ να δεχτώ ένα σύντροφο και μια σχέση που θα αποκλίνει από την ιδανική εικόνα που έχω φτιάξει;

Πηγη: vita.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More