♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

16 Ιανουαρίου 2012

♪ Προσφυγή των δήμων του Πεντελικού για τις πυρκαγιές του 1995.

 Προσφυγή στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια κατά της Τουρκίας αποφάσισαν να καταθέσουν οι δήμοι του Πεντελικού όρους, μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1995. 

Την προσφυγή αναμένεται να κάνουν οι δήμοι Πεντέλης, Διονύσου, Ραφήνας και Μαραθώνα. 

 Οι δημοτικοί άρχοντες αποφάσισαν ομόφωνα να δρομολογήσουν κοινή αγωγή για τα εξήντα οκτώ χιλιάδες οχτακόσια σαράντα τέσσερα (68.844,00) στρέμματα που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου 1995, περίοδο για την οποία ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μ.Γιλμάζ , φέρεται να δήλωσε ότι Τούρκοι πράκτορες έβαζαν φωτιές στα Ελληνικά δάση. 

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης δήλωσε ότι δεν ζητούν αποζημίωση των περιουσιακών στοιχείων, ζητούν περιβαλλοντική και ηθική αποζημίωση. 

Ο Δήμαρχος Πεντέλης υπογράμμισε ότι στην πορεία υλοποίησης της προσπάθειας αυτής Έλληνες και Τούρκοι θα είναι μαζί, γιατί οι δολιοφθορές αυτές προφανώς και δεν αντιπροσωπεύουν τον Τουρκικό λαό. 
Το επόμενο βήμα της πρωτοβουλίας του Δημάρχου Πεντέλης είναι συνάντηση των Δημάρχων των οποίων οι περιοχές κάηκαν την ίδια περίοδο πανελλαδικά. 


Γιώργος Κεραμιτζόγλου

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More