♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

17 Ιανουαρίου 2012

♪ Έσωσαν 750 σκύλους που προορίζονταν για εστιατόρια


Περίπου 750 σκύλους, θύματα του λαθρεμπορίου, οι οποίοι προορίζονταν για εστιατόρια στο Βιετνάμ, έσωσε σε επιχείρηση που πραγματοποίησε στον ποταμό Μεκόνγκ το ναυτικό της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με αξιωματούχο του βασιλείου.
Ο πλοίαρχος Θερακιάρτ Θονγκ-Αράμ δήλωσε ότι χάρη σε μία καταγγελία μπόρεσαν να σωθούν οι σκύλοι, οι οποίοι είχαν στοιβαχτεί σε 60 κλουβιά, στην επαρχία Νάκχον Φάνομ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Τα τετράποδα θα φορτώνονταν με ένα φορτηγό σε ένα πορθμείο, το οποίο θα αναχωρούσε για το Βιετνάμ.
Στην επιχείρηση αυτή του ναυτικού συνελήφθη ένας άνδρας, αλλά πολλοί άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν. Η καλή αυτή «ψαριά» δεν αποτελεί ωστόσο τον κανόνα. «Το λαθρεμπόριο σκύλων κατά μήκος του ποταμού έρχεται στην τρίτη θέση μετά το λαθρεμπόριο ξυλείας και ναρκωτικών», σημείωσε ο αξιωματικός του ναυτικού.
Τον Αύγουστο οι αρχές είχαν εντοπίσει άλλους χίλιους σκύλους που ήταν κλεισμένοι σε κλουβιά και οι οποίοι προορίζονταν επίσης για εστιατόρια στο Βιετνάμ.
Το κρέας σκύλου θεωρείται εξαιρετικό έδεσμα στο Βιετνάμ, όπου το κρέας ενός ζώου μπορεί να πωληθεί έναντι περίπου 33 δολαρίων, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της αστυνομίας της Ταϊλάνδης.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More