♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

25 Ιανουαρίου 2012

♪ Παπαδοπούλου Πίτσα-Βιογραφία


To πιο μικρό παιδί μιάς προσφυγικής οικογένειας με καταγωγή από τον Πόντο και τα βάθη της Μικράς Ασίας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη … Ο πατέρας της φεύγει στο χωριό να δουλέψει. 
Η μητέρα της δούλευε σε καπνομάγαζα της περιοχής … τα ακούσματα στις φτωχογειτονιές της Θεσσαλονίκης…ο Καζαντζίδης και ο Αγγελόπουλος. Τα ακούσματα του σπιτιού , τα τούρκικα που έφερε μαζί η μητέρα , ερχομένη από την Άγκυρα .
Η οικογένεια θα κατέβει στην Αθήνα , με στόχο να δοκιμάσει την τύχη του στο τραγούδι ο μεγαλύτερος της αδελφός …
η τύχη όμως θα τα φέρει αλλιώς … ο Στέλιος Χρυσίνης , ο τυφλός μαέστρος , θα ξεχωρίσει την Πίτσα και ο Στρατός Παγιουμτζής θα την συστήσει στον Ζαμπέτα . *

Κρατώντας την από το χέρι και με χίλια παρακάλια την πηγαίνει ο αδελφός της στον Ζαμπέτα …εκείνος ενθουσιασμένος από το ταλέντο της μικρής , την ανεβάζει το ίδιο βράδυ για πρώτη φορά στο πάλκο δίπλα του , στα “Ξημερώματα”, εκεί λοιπόν βγαίνει για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό , με δανεικό φόρεμα και παπούτσια ένα νούμερο μικρότερο από αυτό που φορούσε και με πολύ άγχος , τραγούδησε «Tα ξένα χέρια είναι μαχαίρια» . Καταχειροκροτήθηκε και έτσι , σιγά σιγά , κάνοντας πολλά σεγόντα σε διάφορους συνάδελφους , ήρθε η στιγμή να ηχογραφήσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο το 1980 με τίτλο «Τι αγάπη θεέ μου» 12 τραγούδια του Τάκη Μουσαφίρη .

Ένας δίσκος με μεγάλες επιτυχίες όπως το «Κόψε κάτι» «Τι αγάπη θεέ μου» και «Χωροφύλακες»
οποίος πούλησε πάνω από 60.000 αντίτυπα και γίνεται χρυσός .
Έτσι αρχίζουν οι αλλεπάλληλες χρυσές επιτυχίες καθιερώνοντας την σαν μεγάλη κλασική λαϊκή ερμηνεύτρια . Σε όλα αυτά τα δημιουργικά χρόνια της καλλιτεχνικής της πορείας , συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής

Στη συνεργασία της με τον Α.Βαρδή στο “ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ “ η Π.Παπαδοπούλου εκτός από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε με το “ΜΗ ΜΙΛΑΣ “ και το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου , αποδεικνύει ότι μπορεί να τραγουδήσει ότι θέλει και όπως το θέλει .

Ο δε Λ.Παπαδόπουλος έχει πει ότι η ΠΙΤΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ δεν ξέρει απλά να τραγουδάει υπέροχα ,
αλλά ξέρει και κάθε φορά τι τραγουδάει.

Όταν ρωτήθηκε ο αείμνηστος Σ.Καζαντζίδης για το ποια Ελληνίδα τραγουδίστρια θεωρεί σπουδαία φωνή απάντησε
“ΠΙΤΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ , ΤΙ ΦΩΝΗ ΘΕΕ ΜΟΥ “

και βέβαια δεν είναι τυχαίο , ότι ζήτησε συγκεκριμένα την Πίτσα , για να του κάνει δεύτερη φωνή στο δίσκο “ΑΦΙΕΡΩΜΑ” και της εμπιστεύτηκε τραγούδια τα οποία ερμήνευε ο ίδιος. Κάποτε μάλιστα ήθελε να δημιουργήσει μια δισκογραφική εταιρία, στην οποία ήθελε να βάλει την Πίτσα Παπαδοπούλου για να ηχογραφήσει ένα δίσκο με δικά του τραγούδια .
Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε ποτέ να δημιουργήσει αυτήν την εταιρία.



( *Η αρχή της Βιογραφίας είναι αποσπάσιμα από το ένθετο του cd «θυσιάστηκα» της Minos - Emi 2006 οπού είχε
την επιμέλεια παραγωγής & έκδοσης , κείμενα και την επιλογή τραγουδιών ο Γιώργος Π. Τσάμπρας )


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


(2011)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More