♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

16 Ιανουαρίου 2012

♪ Πιο «προσωπική» γίνεται η αναζήτηση στο Google+

Η προνομιακή θέση του Google+ στις αναζητήσεις του διαδικτυακού κολοσσού Google, προκαλούν το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.Τις φωτογραφίες και τα σχόλια στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Google+ σχεδιάζει να εντάξει στις αναζητήσεις της ιστοσελίδας της η Google, ενσωματώνοντας έτσι περισσότερες προσωπικές πληροφορίες στα αποτελέσματα αναζητήσεων.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο φιλόδοξο σχέδιο της Google να διαμορφώνει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων ανάλογα με το χρήστη και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Οι χρήστες της ιστοσελίδας θα πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν τα διαφορετικά αυτά αποτελέσματα, αφού η Google εισήγαγε δεδομένα έξι μηνών από την υπηρεσία Plus, που αποτελεί προσπάθεια της εταιρίας να ανταγωνισθεί το Facebook και το Twitter.Την ιδια στιγμή, η σελίδα αναζητήσεων της Google θα εμφανίζει και αποτελέσματα από παλιότερη βάση φωτογραφικών δεδομένων, την Picasa.

Η προνομιακή θέση που καταλαμβάνει η υπηρεσία Google+ στις αναζητήσεις του διαδικτυακού κολοσσού Google, προκαλούν την ανησυχία του κοινού και το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπορίου (FTC), οι εισαγγελείς έξι πολιτειών των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζουν σήμερα καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η Google εκμεταλλεύεται παράτυπα την κυρίαρχη θέση της στον τομέα των διαδικτυακών αναζητήσεων για να προωθήσει τις άλλες της υπηρεσίες. «Οι προτάσεις της υπηρεσίας Plus είναι αυτό ακριβώς που εξοργίζει τις ρυθμιστικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους για την καταπολέμηση των τραστ. Η τακτική της Google είναι άδικη για τους ανταγωνιστές της και για τους χρήστες», λέει ο Ντάνι Σάλιβαν, αναλυτής των εταιριών του Διαδικτύου.

Η Google υποστηρίζει, όμως, ότι οι προσπάθειές της να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες από άλλες ιστοσελίδες εμποδίζονται από τους παρόχους. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Twitter, που ζητά από την Google να μην καταγράφει τα δεδομένα του. Τα Facebook και Twitter αποτελούν απειλή για τη Google, καθώς δεν επιτρέπουν στην ιστοσελίδα αναζητήσεων να αποθηκεύει φωτογραφίες και άλλα δεδομένα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More