♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

5 Φεβρουαρίου 2012

♪ Διάγνωση ασθενειών μέσω της οθόνης smarthphone!


Διάγνωση ασθενειών μέσω της οθόνης smarthphone!Όταν αισθανόμαστε αδιαθεσία η επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο είναι η συνήθης πρακτική μέχρι τώρα.
Αν όμως η παρακάτω ομάδα ερευνητών επιτύχει το στόχο της, ίσως στο σύντομο μέλλον μπορέσουν να κάνουμε διαγνώσεις από τα smartphones μας.
Με την χρηματοδότηση της κυβέρνησης, μια ομάδα ερευνητών από την Νότιο Κορέα, έχουν αναπτύξει μια νέα τεχνολογία για κινητά τηλέφωνα, σχεδιασμένη να κάνει διάγνωση ασθενειών με μια σταγόνα αίμα ή σάλιου πάνω στην οθόνη!
Μάλιστα, οι υπεύθυνοι λένε πως η ακρίβεια των αποτελεσμάτων θα αγγίζει σχεδόν το 100%και θα είναι εξίσου αποτελεσματικά με τον παραδοσιακό ιατρικό εξοπλισμό.
Η τεχνολογία της οθόνης αφής είναι βασισμένη στην ανίχνευση ηλεκτρικών σημάτων που παράγονται από το άγγιγμα του δαχτύλου.
Και μπορεί η ιδέα του να υπάρχει σάλιο ή αίμα στην οθόνη του κινητού να αηδιάζει πολλούς, όμως ο Hyun-Gyu, επικεφαλής της ομάδας ερευνητών, ισχυρίζεται ότι μια μέρα η τεχνολογία αυτή θα αλλάξει την διαγνωστική ιατρική και θα σώσει ζωές.
ΠΗΓΗ: mediagate.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More