♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

13 Μαρτίου 2012

♪ Το τελευταίο «αντίο» είπαν στη Δόμνα Σαμίου συγγενείς και φίλοι


 Φίλοι, μαθητές, συνεργάτες και θαυμαστές της Δόμνας Σαμίου συνόδευσαν την κορυφαία ερμηνεύτρια και ερευνήτρια της λαϊκής παράδοσης στην τελευταία της κατοικία την Τετάρτη, τραγουδώντας ηπειρώτικα και μικρασιάτικα τραγούδια.



Στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης όπου τελέστηκε η κηδεία της, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Γλυκερία, η Μαρίζα Κωχ, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Νότης Μαυρουδής και ο Λάκης Χαλκιάς.

Στεφάνια απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο τ. πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, το Λύκειο Ελληνίδων, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ κ.ά.
Η σπουδαία ερμηνεύτρια και ερευνήτρια που συνέβαλε τα μέγιστα στη διάσωση καλλιτεχνικών θησαυρών της χώρας μας και είδε το έργο της να αναγνωρίζεται και εκτός ελληνικών συνόρων, έφυγε την Κυριακή 11 Μαρτίου από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών. Νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, καθώς έπασχε από λευχαιμία.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More