♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

1 Μαρτίου 2012

♪ Σχεσεις: Οι σχέσεις των ανύπαντρων ή χωρισμένων γονέων - Πως να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα


Το να είστε ανύπαντροι ή χωρισμένοι γονεις δεν είναι εύκολο. Έχετε πολλές ευθύνες να εκπληρώσετε.

Δεδομένου ότι είστε ο μόνος γονέας του παιδιού, θέλετε να φροντίζετε το παιδι σας έτσι ώστε να μην αισθάνεται στερημένο από οτιδήποτε.

Θα νιώσετε τύψεις αν αφήσετε το παιδί μόνο στο σπίτι και βγείτε έξω με φίλους. Έτσι το να βγείτε ραντεβού φαίνεται μάλλον αδύνατον.
 
Τελικά τα ραντεβού είναι αμαρτία για τους ανύπαντρους ή χωρισμένους γονείς;
Πρέπει να τους στερείται το δικαίωμα να έχουν ένα σύντροφο να μοιραστούν τη ζωή τους; Όχι.

Οι ανύπαντροι ή χωρισμένοιγονείς έχουν κάθε δικαίωμα να καταβάλουν προσπάθειες προς την εξεύρεση του κύριου Τέλειου και της κυρίας Τέλειας για τον εαυτό τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην παραμελείτε το παιδί σας όταν κάνετε ένα νέο ξεκίνημα σε μια σχέση. Μπορείτε να περνάτε χρόνο και με τους δύο. Αυτό μπορεί να κάνει το παιδί σας να αισθανθεί παραμελημένο.
 
Λοιπόν, τι πρέπει να γίνει; Πώς να κάνετε ευτυχισμένο το παιδί σας και να διατηρείτε μια σχέση την ίδια στιγμή;
Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τους ανύπαντρους/χωρισμένους γονείς για να αρχίσουν μια σχέση χωρίς να παραμελούν τα παιδιά τους:

Κρατήστε την αυτοεκτίμηση σας υψηλά:
Το να είστε ανύπαντρος γονιός δεν είναι αμαρτία.
Αυτό δεν σας δίνει την άδεια να μείνετε μόνοι σας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί άλλοι ανύπαντροι γονείς σε όλο τον κόσμο που αναζητούν έναν ταίρι για τον εαυτό τους. Μπορείτε να βρείτε έναν σύντροφο για τον εαυτό σας, εάν κάνετε μια διεξοδική έρευνα.
 
 
Μην προσκολλήστε στο παιδί σας πάρα πολύ:
Είναι αλήθεια ότι το παιδί σας, σας έχει ανάγκη.
 
Χρειάζεται την φροντίδα, την αγάπη, την προσοχή και την τρυφερότητα σας. Δεδομένου ότι είστε ο μόνος γονιός, θέλετε να δώσετε διπλή δόση από όλα αυτά. Ωστόσο, ενδέχεται να κακομάθετε το παιδί σας και να καταστήσετε τη ζωή σας κόλαση. Αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο στο παιδί σας. Αγαπήστε το και δώστε προσοχή στις μελέτες του. Θα χρειαστεί να τραβήξετε μια γραμμή μεταξύ στην αγάπη που έχετε για το παιδί σας και την εμμονή να φροντίζετε, να ανησυχείτε, να προσέχετε και να κάνετε το παιδί σας το κέντρο του κόσμου σας.
 
 
Επικεντρωθείτε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα:
Είναι φυσικό να αισθάνεστε ένοχοι για το γεγονός ότι είστε μακριά από το παιδί σας.
 
Ωστόσο, δεν είναι συνετό να σπαταλάτε το χρόνο που έχετε με το παιδί σας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είστε απλά γύρω του και να παρακολουθείτε τηλεόραση, ενώ αυτό παίζει παιχνίδια. Πραγματικά περνάτε χρόνο με το παιδί σας έτσι; Προσπαθήστε να αφιερώνετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο στο παιδί σας. Δοκιμάστε να βγείτε έξω, να παίξετε με το αγαπημένο του παιχνίδι, βοηθήστε το με την εργασία του, ακούστε τι έχει να πει κ.λπ. Αυτό θα το κάνει να αισθάνεται ευτυχισμένο.
 
 
Βρείτε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας:
Θα πρέπει να περνάτε κάποιο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας.
 
Αυτός είναι ο χρόνος που αφιερώνετε εντελώς στον εαυτό σας. Μπορείτε να βγείτε ραντεβού, να συναντήσετε ανθρώπους ή να προσπαθήσετε να βρείτε ένα ταίρι για τον εαυτό σας.
 
Ψάχνοντας για ταίρι δεν είναι δύσκολο για τους ανύπαντρους/χωρισμένους γονείς εφόσον ακολουθήσετε τα σημεία που προαναφέραμε. Καλή τύχη!


Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Κ.   Πηγή: ANEW.GR

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More