♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

28 Απριλίου 2012

♪ Οι γυναίκες «μυρίζονται» ποιον θα ερωτευθούν...

Oι άνδρες εστιάζουν στην εμφάνιση
, καθώς χρησιμοποιούν κυρίως τα μάτια αντί για τη μύτη για να επιλέξουν την ιδανική σύντροφοΗ μυρωδιά του σώματος είναι τόσο ξεχωριστή για τον καθένα όσο και το DNA μας. Καθορίζεται μάλιστα από την ίδια ομάδα γονιδίων που διαμορφώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι η προσωπική χημική υπογραφή μας.

Παρότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει πολύ λιγότερες περιοχές αφιερωμένες στην όσφρηση από ό,τι τα ζώα, είμαστε πολύ ευαίσθητοι στη μυρωδιά. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετά τη γέννα τα νεογέννητα και οι μητέρες τους αναγνωρίζονται μεταξύ τους από τη μυρωδιά τους.

Οι γυναίκες έχουν γενικότερα πολύ πιο ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης από ό,τι οι άνδρες. Μπορούν μάλιστα συχνά να αναγνωρίσουν και τον ερωτικό σύντροφό τους από τη μυρωδιά του.

Γι' αυτόν τον λόγο η όσφρηση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ερωτικού συντρόφου για τις γυναίκες, ενώ οι άνδρες δίνουν ελάχιστη σημασία. Αυτό που χρησιμοποιούν κυρίως οι άνδρες είναι η όραση. 

Ετσι, μπορούν να επιλέξουν ερωτική σύντροφο από μακριά αφού λειτουργούν περισσότερο με τα μάτια, ενώ οι γυναίκες προτιμούν να βρεθούν σε κοντινή απόσταση για να τον... μυρίσουν. Όλα αυτά βέβαια δεν γίνονται συνειδητά.

Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους Τα Νέα, η γυναικεία μυρωδιά κάνει τη διαφορά σε συγκεκριμένες ημέρες του μήνα. Σε προηγούμενες έρευνες οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι, όταν οι γυναίκες βρίσκονται στη διαδικασία της παραγωγής ωαρίων, φαίνονται πολύ πιο ελκυστικές στους άνδρες χάρη στη μυρωδιά τους.

Αντίστοιχα, πειράματα έχουν καταδείξει ότι οι γυναίκες έλκονται ιδιαίτερα από τη μυρωδιά των στεροειδών που παράγονται ως αποτέλεσμα της τεστοστερόνης, της ονομαζόμενης και «ανδρικής» ορμόνης.
24h NewsRoom

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More