♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

28 Απριλίου 2012

♪ Ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε το νησί Οξιά στο Ιόνιο-Πουλήθηκε έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ!

Το μικρό, ακατοίκητο νησί, 5.000 στρεμμάτων, πωλήθηκε για 5 εκατ. ευρώ στη βασιλική οικογένεια. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, η αρχική τιμή πώλησης ήταν 7 εκατ. ευρώ. Η «έκπτωση» οφείλεται στους αυξημένους φόρους που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στα ακίνητα, αφού πολλοί ιδιοκτήτες μικρών ιδιόκτητων ελληνικών νησιών, θέλουν να τα πουλήσουν για να απαλλαγούν.
Η αγορά του νησιού Οξιά δεν ήταν τυχαία. Εδώ και καιρό ο Εμίρης του Κατάρ έχει δείξει ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και βρισκόταν στο Μεγανήσι, είχε δείξει ενδιαφέρον για την αγορά του Σκορπιού, της οικογένειας Ωνάση. Η συγκεκριμένη αγοραπωλησία δεν επετεύχθη, οπότε ο Εμίρης στράφηκε επιτυχώς στην Οξιά.
Την αδυναμία της στα «φιλέτα» της Μεσογείου έδειξε για άλλη μια φορά η βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Οι Καταριανοί αγόρασαν το νησί Οξιά του Ιονίου έναντι 5 εκατ. ευρώ, μόλις ένα μήνα μετά την αγορά χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων στην κοσμοπολίτικη Costa Smeralda της Σαρδηνίας.
Η έκταση ανήκε σε οικογένεια Ελληνο-Αυστραλών, η οποία ζητούσε 7 εκατ. ευρώ για την πώληση του νησιού, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Telegraph. Το νησί Οξιά βρίσκεται κοντά στην Ιθάκη.
Ωστόσο η βασιλική οικογένεια του Κατάρ φαίνεται πωςδιαπραγματεύτηκε σκληρά και κατάφερε να κλείσει πιο χαμηλή τιμή, λόγω της αυξημένης φορολογίας στα ακίνητα που αποφάσισε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση.
Ο Εμίρης Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani απέκτησε τελικά τον δικό του ελληνικό παράδεισο.

Το νησάκι Οξειά ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων. Βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου ποταμου, δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ανατολικά της Ιθάκης στην οποια ανήκει διοικητικά. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Εχινάδων μετά τον Πετάλα.
Για το πανέμορφο νησί είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεταξύ αλλων και πολλοί Ρώσοι επιχειρηματίες αλλά τελικά ο εμίρης του Καταρ μετά από διαπραγματεύσεις με τα μέλη της οικογένειας του Σπύρου Σταμούλη στον οποίο ανήκει το νησί κατάφερε να το αποκτήσει πληρώνοντας 5 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Τelegraph.
O εμίρης έχει δηλώσει γοητευμένος από τις ομορφιές της χώρας μας και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα νησιά του Ιονίου στα οποία έχει παραθερίσει κατά το παρελθόν.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More