♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

28 Απριλίου 2012

♪ Τι Δείχνει Το Πρόσωπο Μιας Γυναίκας;

Θέλετε να μάθετε πιο πολλά για την γυναίκα που έχετε απέναντί σας;
Δε χρειάζεται να τη ρωτήσετε αλλά να παρατηρήσετε προσεκτικά το πρόσωπό της. Έτσι υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη τους. Το πείραμα αποκάλυψε ότι οι….


εθελοντές μπορούσαν να διακρίνουν αν μια γυναίκα είναι τυχερή, θρησκευόμενη ή αξιόπιστη, απλώς κοιτώντας το πρόσωπό της, όμως τα πρόσωπα των ανδρών δεν αποκαλύπτουν εξίσου τα στοιχεία του χαρακτήρα τους.

Οι επιστήμονες γενικά διχάζονται κατά πόσον ορισμένα στοιχεία του χαρακτήρα και της ψυχοσύνθεσης μπορούν ή όχι να ανιχνευθούν στην εξωτερική εμφάνιση κάποιου. Οι βρετανοί ερευνητές Ρίτσαρντ Γουάιζμαν του πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ και Ρομπ Τζένκινς του πανεπιστημίου της Γλασκώβης έδωσαν σε 6.500 εθελοντές να μαντέψουν τον χαρακτήρα 1.000 ατόμων, κοιτώντας φωτογραφίες των τελευταίων, για τους οποίους οι επιστήμονες είχαν προηγουμένως δημιουργήσει ένα αναλυτικό ψυχολογικό προφίλ.

 Οι εθελοντές μπόρεσαν σε ποσοστό 70% να εντοπίσουν τις τυχερές γυναίκες, σε ποσοστό 73% τις θρησκευόμενες και σε ποσοστό 54% τις αξιόπιστες. Απέτυχαν ουσιαστικά σε μια μόνο περίπτωση: να εντοπίσουν σωστά εκείνες που θεωρούν τον εαυτό τους αστείο!

Στην περίπτωση των ανδρικών προσώπων, το καλύτερο που πέτυχαν οι εθελοντές ήταν ότι εντόπισαν τους τυχερούς άνδρες σε ποσοστό μόλις 22%, ενώ για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (θρησκευόμενοι, αξιόπιστοι κ.α.) υπήρξε σχεδόν πλήρης αποτυχία.

Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν αυτή τη διαφορά, όμως επεσήμαναν ότι, για κάποιο λόγο, τα γυναικεία πρόσωπα δίνουν πιο πολλές πληροφορίες σε σχέση με τα ανδρικά ή οι άνδρες δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις προσωπικότητές τους τόσο σωστά όσο οι γυναίκες.

http://www.mychannel.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More