♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

28 Μαΐου 2012

♪ Δασκουλίδης Γιώργος-Βιογραφία -Δισκογραφία




Ο Γιώργος Δασκουλίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη (04-04-1966) και μεγάλωσε στη Ρόδο. Σπούδασε σωματική αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και η σχέση του με το τραγούδι εώς τότε ήταν ερασιτεχνική. Συνειδητοποίησε ότι ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Πρωτοξεκίνησε την καριέρα του το 1992 στο Melody της Ρόδου μαζί με την Άντζυ Σαμίου. Εκείνη του πρότεινε να συνεχίσουν την συνεργασία τους και στην Αθήνα στο νυκτερινό κέντρο Αθηναία. Εκεί τον ανακάλυψε δισκογραφικά ο Άκης Γκολφίδης. Έτσι τον Ιανουάριο του 94 ο Γιώργος Δασκουλίδης κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "Χάρισε μου ένα λεπτό" σε μουσική και στίχους των Φοίβου και Γιώργου Ιωαννίδη.

Τον Σεπτέμβριο του 95 ο Γιώργος παρουσιάζει το δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Κάτι ξέρουν και λένε" σε μουσική και στίχους των Γιώργου Ιωαννίδη και Βασίλη Καρρά. Από το δίσκο αγαπήθηκαν τα τραγούδια:Δώστα και το Κάτι ξέρουν και λένε.

Δυο χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 97, ο Γιώργος Δασκουλίδης κυκλοφορεί την τρίτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο "Με καίει", μια παραγωγή του Μάκη Αχλαδιώτη με συντελεστές τους: Σταμάτη Γονίδη, Γιάννη Καραλή, Σμαρούλα Μαραγκουδάκη και Παναγιώτη Στεργίου. Ο δίσκος σημείωσε γρήγορα μεγάλη επιτυχία και αμέσως ξεχωρίζουν τα τραγούδια : Χάπι, Φταίς, Με καίει και το Χωρίς εσένα.

Απρίλιος 99: Ο Γιώργος Δασκουλίδης επιστρέφει ανανεωμένος και πιο ώριμος μέσα από την νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Στα πρόθυρα. Ο δίσκος περιλαμβάνει 11 τραγούδια σε μουσική και στίχους των: Γιάννη Καραλή, Βασίλη Κελαϊδή, Σμαρούλας Μαραγκουδάκη, Ανδρέα Μπονάτσου, Παναγιώτη Στεργίου και Πάνου Φαλάρα. Ο δίσκος από τα πρώτα του κιόλας βήματα σημειώνει μεγάλη επιτυχία ενώ τα τραγούδια Εχει το θράσος και Όλα μου τα πήρες έχουν ήδη ξεχωρίσει.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Γιώργος Δασκουλίδης έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις με τους: Άννα Βίσση, Καίτη Γαρμπή, Σταμάτη Γονίδη, Άντζελα Δημητρίου, Άγγελο Διονυσίου, Νίκο Καρβέλα, Θάνο Καλλίρη, Λάμπη Λιβιεράτο, Σπύρο Σπυράκο, Ρίτα Σακελλαρίου και Γιάννη Σπανό.


Δισκογραφία




 



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More