♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

26 Ιουνίου 2012

♪ Τα βασικά μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα


«Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος», αναφέρεται σε οδηγία που εκδόθηκε σήμερα απ’ την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.
Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζονται προς τους πολίτες τα βασικά μέτρα προφύλαξης:
Ελαφρύ ντύσιμο, χρήση καπέλου και γυαλιών, αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, χλιαρά ντους, μικρά γεύματα, λήψη άφθονων υγρών, ενώ άτομα με χρόνια προβλήματα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον θεράποντα γιατρό τους.
Ειδικά για τα βρέφη και τα παιδιά, να ντύνονται ελαφρά, να προσφέρονται συχνά υγρά.
Ιδιαιτέρως προσοχή απαιτείται στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα που είναι: άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Οι χώροι εργασίας να να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες.
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για τη σωστή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχοντας στη συνολική προσπάθεια, έχουν μεριμνήσει εγκαίρως για την οργάνωση και διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More