♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

5 Σεπτεμβρίου 2012

♪ Η μοναξιά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον ύπνο!

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που είναι μοναχικοί είναι πιο πιθανό να μην κοιμούνται τα βράδια…

Η μοναξιά δεν μπορεί να προκαλέσει μόνο δυσάρεστα συναισθήματα, αλλά και προβλήματα υγείας!

Οι ερευνητές του Πανεπιστήμιο στο Σικάγο συνέλεξαν πληροφορίες από 95 άτομα μεγάλης ηλικίας για τα συναισθήματα της μοναξιάς, την αρτηριακή τους πίεση και τον ύπνο τους.

Για τη μέτρηση του ύπνου, οι εθελοντές της μελέτης φορούσαν ζώνες καρπού, για να μετρηθεί η κινητικότητά τους καθώς και το επίπεδο της ανησυχίας τους κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μεταξύ των ατόμων, περίπου το 50% δήλωσε πως δεν αισθάνεται μοναξιά, όμως στο υπόλοιπο 50% φάνηκε μια συσχέτιση των αυξανόμενων αισθημάτων μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης με τον πιο άτακτο ύπνο.

Τα μοναχικά άτομα είχαν περισσότερες διαταραχές ύπνου, συγκεκριμένα είχαν πιο ανήσυχο ύπνο, μικρότερη διάρκεια ύπνου και ξυπνούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα ευρήματα ήταν παρόμοια με μια μελέτη του 2002 από φοιτητές που συνέκριναν τα συναισθήματα της μοναξιάς με την ποιότητα του ύπνου, όπου φάνηκε ότι όσο πιο πολλή μοναξιά αισθανόταν το άτομο, τόσο πιο ανήσυχο ύπνο είχε!

Ίσως έχουμε μια μικρή απόδειξη ότι τα συναισθήματα της μοναξιάς μπορεί να επηρεάσουν όχι μόνο τις σκέψεις μας αλλά και το σώμα μας…

Πηγή : Reuters

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More