♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

5 Σεπτεμβρίου 2012

♪ Τι συζητάνε οι γυναίκες για το σεξ…

Οι συζητήσεις γύρω από το σεξ μεταξύ των γυναικών- και ιδιαίτερα των νέων- είναι αρκετά συχνές, παρόλο που ακόμα και σήμερα θεωρείται θέμα ταμπού από την κοινωνία. 

Σύμφωνα με μια διαδικτυακή έρευνα στο εξωτερικό, τα θέματα συζήτησης γύρω από το σεξ αφορούν … τα πάντα! 

Πιο αναλυτικά οι γυναίκες συζητούν μεταξύ τους για τον οργασμό , των αριθμό των σεξουαλικών τους συντρόφων, το μέγεθος πέους που προτιμούν, τις φαντασιώσεις τους, τις νέες εμπειρίες τους, ακόμα και τι προτιμάνε κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Οι επιστήμονες πάντως υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολλά οφέλη να μιλάμε για το σεξ με φίλους. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, υποστηρίζει πως ένας έμπιστος φίλος ενισχύει την φυσική κατάσταση αλλά και την ενεργητικότητα των γυναικών. Επιπλέον, η ανοικτή και ειλικρινής συζήτηση μαζί του, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες.

Ωστόσο, παίζει σημαντικό ρόλο με ποιον μοιραζόμαστε τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξουμε είναι αν ο συνομιλητής μας σέβεται την προσωπική μας ζωή. Επίσης είναι προτιμότερο ο φίλος να ανοίξει την κουβέντα αυτή ή να βεβαιωθούμε ότι μπορεί να αποδεχτεί τέτοιου είδους συζητήσεις. Τέλος, είναι σημαντικό να μοιράζεστε τις σεξουαλικές σας ανησυχίες μόνο με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να σας παρέχουν ένα ασφαλές πεδίο συζήτησης χωρίς κριτική διάθεση.

Πηγή: ΑΝΙ

Το άρθρο επιμελήθηκε η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More