♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

11 Ιουνίου 2013

♪ Time Machine: Στράτος Διονυσίου και Γιάννης Παλαιολόγου σε μια μοναδική εμφάνιση (Video)

Time Machine: Στράτος Διονυσίου και Γιάννης Παλαιολόγου σε μια μοναδική εμφάνιση (Video)Ο Στράτος Διονυσίου δε χρειάζεται συστάσεις! Πόσοι, όμως, γνωρίζετε το ανεπανάληπτο μπουζουξή, Γιάννη Παλαιολόγου;
Ο Παλαιολόγου ήταν (και είναι) ένας από τους μεγαλύτερους σολίστες του μπουζουκιού, που πέρασαν από την Ελλάδα, τα λαϊκά της πάλκα, καθώς και μεγάλες πίστες του εξωτερικού, συνοδεύοντας τα κορυφαία ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου, όπως ο Στράτος.
 Ο τεράστιος αυτός μουσικός καλλιέργησε με δικά του μέσα, τα ερεθίσματα που λάμβανε από άλλους καταξιωμένους παίχτες του μπουζουκιού, της εποχής του, αλλά όχι μόνο. Έτσι, κατάφερε να δημιουργήσει δική του "σχολή", με πολλούς "επόμενους" να προσπαθούν να τον μιμηθούν και άλλους τόσους να προσπαθούν, απλώς, να προσεγγίσουν, έστω το ηχόχρωμά του, σε ορισμένα σημεία.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να απολαύσετε το Στράτο Διονυσίου, σε μια live εμφάνισή του, να ερμηνεύει το διαχρονικό του τραγούδι "Ο ταξιτζής", συνοδευόμενος από τρία μπουζούκια, με το Γιάννη Παλαιολόγου να διακρίνεται από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Απολαύστε άλλο ένα ντοκουμέντο της ελληνικής μουσικής ιστορίας!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More