♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

19 Φεβρουαρίου 2011

♪ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΑΣΗΣ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Γεννήθηκε στις 14/8/1942 στην Κοτσερή (Ιτέα) Καρδίτσας . Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1965 στο έργο των Αλ. Σακελλάριου- Χρ. Γιανακόπουλου" Αυλή και πεζοδρόμιο", με το θίασο Ρένας Βλαχοπούλου- Γιαν. Γκιωνάκη. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες , όπως : «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» (1965), «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» (1966), «Η βουλευτίνα» (1966), «Το πιο λαμπρό αστέρι» (1967), «Μαριχουάνα στοπ» (1971) κ.ά. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την θρυλική τηλεοπτική σειρά της ΥΕΝΕΔ "Η γειτονιά μας" (1972). Στη σειρά υποδυόταν τον σερβιτόρο Ιωνάθαν. Το σενάριο της σειράς έγραφε ο Κώστας Πρετεντέρης και τη σκηνοθεσία έκανε ο Πέτρος Λεωκράτης.Ο Κώστας Καφάσης την περίοδο της μεγάλης του ακμής –εκεί στα χρόνια του’70-ασχολήθηκε επαγγελματικά και με το τραγούδι. Το 1975 κυκλοφόρησε ο δίσκος του «Γέλα κυρία μου» σε μουσική Κώστα Ψυχογιού κι έκανε μεγάλη επιτυχία! Ο Καφάσης σε συνέντευξή του (Down Town τον Μάιο του 2006) είχε πει ότι ο συνθέτης το είχε προτείνει πρώτα στον Νταλάρα και μετά στον Κόκοτα κι εκείνοι το απέρριψαν. Το ομώνυμο τραγούδι , σήμερα, θεωρείται «κλασικό» για πολλούς ! Εκείνη την εποχή τραγούδησε σε πολλά γνωστά νυχτερινά κέντρα μαζί με γνωστούς τραγουδιστές , όπως η Σωτηρία Μπέλλου, η Μαίρη Λίντα, η Ρίτα Σακελλαρίου, η Πίτσα Παπαδοπούλου κά.
Το άστρο του Κώστα Καφάση έλαμψε κυρίως τη δεκαετία του ’70, όμως εκείνος δεν έπαψε να εμφανίζεται σε νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας αλλά και της επαρχίας , όλα τα υπόλοιπα χρόνια, αφού είχε αποκτήσει φανατικό κοινό . Ηχογράφησε αρκετούς δίσκους στην PANVOX όπως οι : «Κατάλαβέ με» (1976), «Σκέφτομαι εσένα» (1977), «Σ’ αγαπώ», «Συνείδησή μου» (1985) κά. Εκτός του τραγουδιού «Γέλα κυρία μου», ο κόσμος αγάπησε και τα: «Περίπτωσή μου», «Ψυχή μου , καρδιά μου», «Παράνομοι κι αμαρτωλοί», «Πίνω, πίνω», «Κατάλαβέ με» κά. Η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του άρεσε στο κοινό του που τον ακολουθούσε πιστά. Ο ίδιος, στη ζωή του , κράτησε χαμηλούς τόνους και την περίοδο της μεγάλης ακμής αλλά και αργότερα. Έκανε αυτό που ήξερε να κάνει καλά. Να τραγουδά τον έρωτα, τον πόνο, τον χωρισμό, την προδοσία, την εγκατάλειψη με ένα μοναδικό, ιδιαίτερο , προσωπικό τρόπο, χρησιμοποιώντας και τις θεατρικές του καταβολές, αφήνοντας έτσι την προσωπική του σφραγίδα στη νύχτα. Τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση ήταν στις «7 θανάσιμες πεθερες του MEGA..Την τελευταία του πνοή άφησε στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής, Κώστας Καφάσης. Η περιπέτεια της υγείας του ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Από τις 13 Αυγούστου του 2010 -παραμονή των γενεθλίων του- ο καλλιτέχνης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε μέχρι το θάνατό του.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More