♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

19 Φεβρουαρίου 2011

♪ Αμαρυλλίς-Βιογραφία

Η Μαριλί Οικονόμου (η αλλαγή στο καλλιτεχνικό Αμαρυλλίς θα γίνει πολύ αργότερα, το οποίο ουσιαστικά θα βγεί απο το φυσικό της όνομα), γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 όπου μεγάλωσε και τελείωσε τις σπουδές της σε Πρότυπο Τεχνικό Λύκειο με την ειδικότητα παραϊατρικά επαγγέλματα.
Αν και το όνειρο της ήταν να ακολουθήσει την Ιατρική, το γεγονός ότι θα μεγαλώσει σε μουσικό περιβάλλον, "...ο πατέρας μου συνήθιζε να με νανουρίζει με την κιθάρα του..." μας λέει η ίδια, καθώς και ο αγώνας να ξεπεράσει σε ένταση με την φωνή της τα ηχεία του στερεοφωνικού (θα θυμηθούν οι δικοί της), έκανε την μάχη του Ιπποκράτη με την μούσα Ευτέρπη, να κριθεί απο πολύ νωρίς.

Το χειμώνα του 1997 και σε ηλικία μόλις 16 χρόνων, θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο "ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ" δίπλα στον Γιάννη Τάσσιο και την Έλενα Λιβανού, κάτω απο την "προστασία" και τις οδηγίες του αδερφού της που την ίδια περίοδο θα τύχει να είναι ένας απο τους μουσικούς του σχήματος (πλήκτρα).

Εκεί ο Στέλιος Ρόκκος θα προσέξει την ιδιαιτερότητα της φωνής και την pop παρουσία της, θα γνωριστούν, και το χειμώνα του 1998 θα συνεργαστούν στο "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ" μαζί με τον Νίκο Κουρκούλη και την Πέγκυ Ζήνα. Ο επόμενος χειμώνας θα την βρει στην Θεσσαλονίκη στα "ΑΣΤΡΑ", πλάι στον Αντώνη Ρέμο. Αργότερα θα τον ακολουθήσει στις περιοδείες του στο εξωτερικό (Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Κύπρος, Γερμανία).

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ο Βαλάντης θα την επιλέξει για το σχήμα του στο "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ" μαζί με τους Γιάννη Πλούταρχο και Πάνο Κιάμο. Τον χειμώνα του 1999 θα εμφανιστεί πάλι στα "ΑΣΤΡΑ" με τον Βαλάντη και τον Δημήτρη Χρυσοχοϊδη. Με τον Βαλάντη θα κάνει ένα ταξίδι για ενα tour συναυλιών στην Αυστραλία.

Επόμενος σταθμός το "ΤΟΥΝΕΛ" με Βαλάντη, Δημήτρη Κόκκοτα και την Σαμπρίνα.

Η καλή σχέση και φιλία της με την Πέγκυ Ζήνα, στην πρώτη τους συνεργασία, θα οδηγήσει σε μια σειρά κοινών εμφανίσεων στα επόμενα χρόνια.

Πρώτος σταθμός οι "ΜΑΣΚΕΣ", θα ακολουθήσουν τα "ΑΣΤΕΡΙΑ" μαζί με την Αποστολία Ζώη. Τον ίδιο χρόνο (2003) θα κυκλοφορήσει το πρώτο της single απο την ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, με τίτλο "ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ", σε μουσική των EXIS (Σπύρος Κοντάκης, Βασίλης Γκίνος) και στίχους Δημήτρη Σωτάκη.

Η συνέχεια θα είναι στο "ΑΠΟΛΛΩΝ" όπου μαζί με την Πέγκυ Ζήνα εμφανίζονται ο Κώστας Καραφώτης και Νίνο. Το καλοκαίρι του 2006 θα κυκλοφορήσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ" απο την VIRUS MUSIC, όπου ο Χριστόφορος Γερμενής θα "ντύσει" με τις μελωδίες του, στίχους των Τάσο Βογιατζή, Νίκο Γρίτση και Γιάννη Μπαγουλή, ενώ την ίδια περίοδο θα εμφανιστεί μαζι με τον Αντύπα και την Λένα Παπαδοπούλου στο "ΑΚΤΗ".

Επόμενος σταθμός "ΔΙΟΓΕΝΗΣ STUDIO", όπου θα την φιλοξενήσει για τον χειμώνα που ακολουθεί, δίπλα στην Πέγκυ Ζήνα, τον Θάνο Τζάνη και την Γιάννα Τερζή. Την ίδια περίοδο θα κλείσει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία "HEAVEN" και το νέο της άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2007, με τίτλο "ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ" σε μουσική Βαγγέλη Τούντα και στίχους Εύης Δρούτσα. Το χειμώνα 2007-2008 η Αμαρυλλίς εμφανίζεται μαζί με τον Νίκο Οικονομόπουλο και τον Γιώργο Γιασεμή στο Fix.

Το καλοκαίρι του 2008 έρχεται το επόμενο δισκογραφικό βήμα, ένα σύγχρονο λαϊκό album με τίτλο «Είμαστε ένα» με 11 καινούρια τραγούδια και την υπογραφή εξ’ ολοκλήρου του Χριστόδουλου Σιγανού και του Βαλεντίνο που της χαρίζει 2 επιτυχίες το «Γιατί δεν παντρευόμαστε» και το «Είμαστε ένα».
Παράλληλα εμφανίζεται στο ΘΕΑ δίπλα στο Σταμάτη Γονίδη και στη συνέχεια συνεργάζεται με τον Πάνο Κιάμο στα Αστέρια μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2009.

Τον Δεκέμβριο του 2009 η Αμαρυλλίς επανέρχεται με την τρίτη δισκογραφική δουλειά της από τη Heaven και πέμπτη προσωπική, το cd single «Οσο υπάρχεις εσύ» όπου ξανασυνεργάζεται με τον Χριστόφορο Γερμενή σε 4 τραγούδιο σε στίχο του Βασίλη Γιαννόπουλου και ενορχήστρωση του Soumka.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More