♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

30 Μαρτίου 2011

♪ Τρύφωνος Βαλάντω-Βιογραφία

Η Βαλάντω Τρύφωνος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1988 και είναι απόφοιτη ιδιωτικού σχολείου της πρωτεύουσας, ενώ κατέχει και πτυχίο Περιβαλλοντολογικών Επιστημών από Αγγλικό Πανεπιστήμιο.

Το 2006 συμμετείχε στον τελικό για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την Κύπρο στη Eurovision της Αθήνας.

Το 2010 αναδείχθηκε GREEK IDOL της Ελλάδας Η Βαλάντω Τρύφωνος, που βγήκε πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού στο Greek Idol & κέρδισε τις καρδιές μας, γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1988 & ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου, Θεωρίας, Αρμονίας και Σολφέζ σε ηλικία μόλις 5 ετών.

Για πρώτη φορά την είδαμε τηλεοπτικά το 2006, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό ανάδειξης του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την ιδιαίτερη πατρίδα της Κύπρο στην Eurovision. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και τις σπουδές της στην Αγγλία στον τομέα του Environmental Science στο Queen Mary – University of London.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, μετακομίζει στην Αθήνα όπου και δηλώνει συμμετοχή στο talent show Greek Idol και το ταξίδι ξεκίνησε. Το όνειρο της γίνεται πραγματικότητα... ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Sony Music σαν έπαθλο της νικητήριας θέσης στο show στον τελικό του οποίου και παρουσίασε για πρώτη φορά και το τραγούδι της «Στην Δίπλα Θέση» σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου & στίχους Νίκου Μωραϊτη.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More