♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

30 Μαρτίου 2011

♪ Βανδή Δέσποινα-Βιογραφία

Η Δέσποινα Βανδή(Γεννηθηκε 22-07-1969) ξεκίνησε τα πρώτα μουσικά της βήματα ενώ ήταν ακόμη φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου σπούδαζε Φιλοσοφία Παιδαγωγική και Ψυχολογία. Κάνοντας ήδη τα πρώτα μαθήματα φωνητικής, ξεκινά τις πρώτες της εμφανίσεις σε μουσικά στέκια της Θεσσαλονίκης. Αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι και λίγο μετά την απόκτηση του πτυχίου της, έρχεται στην Αθήνα.
Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά είναι γεγονός το 1994 με τίτλο «ΓΕΛΑ ΜΟΥ» (από την εταιρία MINOS EMI) και με τη συνδρομή δύο μεγάλων τραγουδιστών, του Βασίλη Καρρά στην σύνθεση και με την.... συμμετοχή του Γιάννη Πάριου, σε ένα τραγούδι του δίσκου.
Το ταλέντο της, η αίσθηση που προκαλεί η φωνή της, η ακτινοβολία της πάνω στη σκηνή, εντυπωσιάζουν και πολύ σύντομα κυκλοφορεί ο δεύτερος της δίσκος με τίτλο «ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ» σε τραγούδια του Τόνυ Κονταξάκη.
Το 1997 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τη Δέσποινα Βανδή καθώς η γνωριμία της και η συνεργασία της με τον κορυφαίο συνθέτη Φοίβο, κάνει όλη την Ελλάδα να τραγουδά τις «ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ», δίσκος που γίνεται διπλά πλατινένιος και την εκτοξεύει στην κορυφή.
Η Δέσποινα Βανδή γοητεύει το κοινό στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό καθώς ξεκινά τις πρώτες τις συναυλίες στην Αμερική και στην Αυστραλία. Στην χαραυγή της νέας χιλιετίας τον Δεκέμβριο του 1999 ο Φοίβος δημιουργεί και η Δέσποινα μεγαλουργεί στον δίσκο «ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ» που σε λίγες μόνο μέρες γίνεται τριπλά πλατινένιος.
Μέσα στο 2000 πραγματοποιεί την πρώτη της μεγάλη συναυλία στον Λυκαβηττό, κυκλοφορεί το cd single «ΥΠΟΦΕΡΩ» που γίνεται πέντε φορές πλατινένιο ενώ ξεκινά τις εμφανίσεις της στο REX και χρίζεται ως η κορυφαία ελληνίδα show woman! καθώς το πρόγραμμα που παρουσιάζει σε χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, θα συζητηθεί όσο κανένα άλλο τα τελευταία χρόνια.
Τον επόμενο χρόνο ακολουθεί η μεγάλη συναυλία στο Σ.Ε.Φ., που ήταν ήδη sold out μια εβδομάδα πριν την πραγματοποίησή της. Τα έσοδα της συναυλίας πηγαίνουν στο σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Λίγο μετά ο πρόεδρος της VIRGIN R. Branson την προσκαλεί στο Λονδίνο μαζί με τον Φοίβο για να της αποδώσει την τιμή της πιο εμπορικής ελληνίδας τραγουδίστριας της χρονιάς!
Στα τέλη του 2001 η Δέσποινα Βανδή αλλάζει δισκογραφική στέγη και εντάσσεται στο δυναμικό της νεοσύστατης εταιρίας «HEAVEN» και παρουσιάζει τη νέα της συνεργασία με τον Φοίβο.
Το άλμπουμ «ΓΕΙΑ» σπάει όλα τα ρεκόρ της ελληνικής δισκογραφίας αφού γίνεται 4 φορές πλατινένιο μέσα σε 11 μέρες από την κυκλοφορία του!!! Αυτός ο δίσκος όμως δημιουργεί την δική του ιστορία και προδιαγράφει μια ξεχωριστή πορεία.
Την Άνοιξη του 2002 στα «WORLD MUSIC AWARDS», σε έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς θεσμούς του κόσμου, η Δέσποινα Βανδή είναι ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα. Θα βρεθεί στο Μονακό, όπου θα παραλάβει το βραβείο της της ως «BEST SELLING ARTIST» (η τραγουδίστρια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2001), διάκριση που περιλαμβάνει ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, ενώ για πρώτη φορά αποδίδεται τέτοια τιμή σε έλληνα καλλιτέχνη.
Το 2003 που ακολουθεί είναι μια χρονιά έντονων συγκινήσεων. Το «ΓΕΙΑ» ξεκινά την διεθνή του πορεία και καταξιώνει την ελληνίδα τραγουδίστρια στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Στην αγγλική εκδοχή που δημιουργεί ο Φοίβος, αλλά και στα remix που έκαναν σπουδαίοι Dj όπως οι Milk and Sugar, Level K, Nick Skitz, Dj Gregory, Elroy and Piper, το «GIA» γίνεται το Νο1 dance κομμάτι της χρονιάς σε Αμερική, Γερμανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βραζιλία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Τουρκία, Κύπρο, Σουηδία.
Η χρονιά κρύβει και προσωπικά έντονες στιγμές, καθώς το καλοκαίρι η Δέσποινα Βανδή παντρεύεται τον Ντέμη Νικολαΐδη και κυοφορεί το πρώτο της παιδί.
Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου αποχαιρετά- όπως φάνηκε και στην συνέχεια- για λίγο το ελληνικό κοινό, με τη συναυλία που δίνει στο θέατρο Λυκαβηττού με περισσότερους από 7.000 θαυμαστές της να την αποθεώνουν, ενώ η ίδια τους χαρίζει ένα μοναδικό πρόγραμμα τρίωρης διάρκειας που θα αποτυπωθεί και δισκογραφικά στο –«ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ LIVE».
Τους επόμενους μήνες θα βρεθεί, λόγω και των επαγγελματικών υποχρεώσεων του συζύγου της στην Ισπανία, αλλά να συνεχίσει παρά την προχωρημένη της εγκυμοσύνη, να αποδέχεται τις προσκλήσεις για να βρεθεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα της Γερμανίας, του Βελγίου και της Σουηδίας, την στιγμή που στην Αμερική σύμφωνα με το DANCE RADIO AIRPLAY του BILLBOARD το “GIA” είναι στο Νο1 (10 Ιανουαρίου στο Νο4 και στις 20 Ιανουαρίου στο Νο1).
Όμως Νο1 είναι το “GIA” και στο DANCE RADIO TOP 30 CHART των μεγαλύτερων ραδιοφωνικών σταθμών των Η.Π.Α. όπως του WKTU, KKDL, WPYM.
Στην δεύτερη μεγαλύτερη μουσική αγορά του πλανήτη στην Μεγάλη Βρετανία η Δέσποινα Βανδή βρίσκεται και πάλι στη κορυφή. Σύμφωνα με το Music Week στα Club Charts της 24ης Ιανουαρίου βρίσκεται στο Νο1!!!!
Μετά τη γέννηση της κόρης της Μελίνας, θα βρεθεί στην Πορτογαλία όπου θα βραβευτεί ως κορυφαία “Dance Artist” για το 2004 και θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη συναυλία, γοητεύοντας αυτή την φορά τον ευρωπαϊκό κοινό της.
Λίγους μήνες μετά κυκλοφορεί στην διεθνή αγορά το «OPA OPA» και αυτή τη φορά ο Φοίβος διασκευάζει μαζί με τον Bass Bumpers την σύνθεση του Γιώργου Αλκαίου και η Δέσποινα γνωρίζει νέα μεγάλη επιτυχία από την μια άκρη του πλανήτη στην άλλη, σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Ασία.
Το καλοκαίρι του 2004 είναι το καλοκαίρι των μεγάλων αθλητικών συγκινήσεων και ενώ η Δέσποινα Βανδή βρίσκεται στις εξέδρες των γηπέδων της Πορτογαλίας, ως ένθερμη φίλαθλος της Εθνικής μας ομάδας Ποδοσφαίρου στον τελικό του EURO 2004, από τα μεγάφωνα του σταδίου LA LUZ της Πορτογαλίας ακούγεται το «GIA»!!
Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας έρχεται και το cd single «COME ALONG NOW» σε σύνθεση και πάλι του Φοίβου. Το τραγούδι που αποτελεί το μουσικό θέμα της επίσημης διεθνούς διαφημιστικής καμπάνιας της COCA COLA δημιουργεί αίσθηση και προκαλεί διθυραμβικά σχόλια από τον παγκόσμιο τύπο για την ελληνίδα, αλλά διεθνή πια DESPINA VANDI.
Οι live εμφανίσεις και οι πρωτιές δεν σταματούν εδώ. Στα μέσα Αυγούστου η ελληνίδα σταρ ταξιδεύει στην Νέα Υόρκη και πραγματοποιεί δύο μεγάλες συναυλίες, στο dance festival BEATSTOCK που διοργανώνεται από τον μεγαλύτερο ραδιοφωνικό σταθμό των Η.Π.Α. τον KTU. Επιστρέφει στην Γερμανία όπου πραγματοποιεί τηλεοπτικές εμφανίσεις, ενώ το «OPA OPA» βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα του HOT DANCE RADIO AIRPLAY του BILLBOARD στην Αμερική και στις κορυφαίες θέσεις στην Ρωσία, Τουρκία, Αυστραλία, στις Σκανδιναβικές χώρες αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποζητούν την Δέσποινα Βανδή και εκείνη ταξιδεύει για δεύτερη φορά στις αρχές Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας τέσσερις συναυλίες στο Σικάγο, στην Νέα Υόρκη, στο Ατλάντικ Σϊτυ αλλά και στο Τορόντο του Καναδά. Οι συναυλίες είναι sold out δημιουργούν εντύπωση και προκαλούν το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μέσων.
Από την μια πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη. Η Δέσποινα Βανδή ταξιδεύει στη Μόσχα τον Νοέμβριο καθώς μετά την επιτυχία που είχε στην Ρωσία το καλοκαίρι το "OPA-OPA" το "COME ALONG NOW" γίνεται το δεύτερο πιο εμπορικό τραγούδι στην Ρωσία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων!
Ο μεγαλύτερος σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικός σταθμός της Μόσχας, ο HIT FM της δίνει ειδικό τιμητικό βραβείο σε μια εκδήλωση - συναυλία, όπου η Δέσποινα Βανδή αποθεώνεται από χιλιάδες θαυμαστές της. Την ίδια αίσθηση προκαλεί και η εμφάνισή της ως special guest star στο STAR FACTORY ACADEMY, το παιχνίδι των ταλέντων του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού CHANNEL ONE.
Ο Δεκέμβριος φέρνει όμως και την αναμενόμενη εδώ και καιρό νέα της δισκογραφική δουλειά.
Μετά την επιτυχία του "ΓΕΙΑ" πριν από δύο χρόνια, η Δέσποινα Βανδή επιστρέφει στον δικό της ....μουσικό παράδεισο
Σε μουσική και στίχους Φοίβου κυκλοφόρησε ο νέος της δίσκος με τίτλο "ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ"!!, ο οποίος έγινε πλατινένιος από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, ενώ μετά την απουσία ενός χρόνου, η σκηνή του REX παίρνει "φωτιά" καθώς η Δέσποινα Βανδή επέστρεψε σε ένα show πολύ υψηλών αξιώσεων!!!
Τέλη Μαρτίου του 2005 η Δέσποινα θα είναι για μια ακόμη φορά κοντά στα παιδιά, θα αποδεχθεί την πρόσκληση τεσσάρων σωματείων της Θεσσαλονίκης για άτομα με ειδικές ικανότητες και θα δώσει αφιλοκερδώς μια μεγάλη συναυλία στο "ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ" με περισσότερους από 10 χιλιάδες θεατές.
Μετά το τέλος των πολύ πετυχημένων της εμφανίσεων στην ΑΘήνα η Δέσποινα Βανδή βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη στην "ΠΥΛΗ ΑΞΙΟΥ" ενώ το καλοκαίρι ξεκίνησε την περιοδεία της σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Σταθμός αυτής της χρονιάς και η μεγάλη συναυλία στην Κύπρο, στο "ΤΣΙΡΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ" σε μια μοναδική σκηνή και σε μια μοναδική παραγωγή! Τρείς ημέρες μετά δόθηκε και η συναυλία στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, ύστερα απο πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τα παιδιά του "ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟΥ" του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.
Τον χειμώνα του 2005 η Δέσποινα ξεκινά τις εμφανίσεις της στο ΡΕΞ μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη, κυκλοφορεί το διπλά πλατινένιο άλμπουμ της "ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ" και στην συνέχεια το "SPECIAL EDITION" , επίσης διπλά πλατινένιο άλμπουμ. Το καλοκαίρι του 2006 κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, sold out! Η πρώτη της συναυλία στον Λυκαβηττό συγκεντρώνει περισσότερους από 8.ΟΟΟ θαυμαστές της, τρία χρόνια μετά την μεγάλη της συναυλία το 2003 στον ίδιο χώρο.
Aυτές οι δύο χρονιές βρίσκουν την Δέσποινα με ένα μοναδικό ρεκόρ! Με την κυκλοφορία του "SPECIAL EDITION" που έγινε διπλά πλατινένιος αλλά και με την κυκλοφορία του cd single "ΚΑΛΑΝΤΑ" που επίσης έγινε διπλά πλατινένιο, είναι η μοναδική ελληνίδα καλλιτέχνης με 4 πλατινένιους δίσκους μέσα στο 2006! Ενώ είναι και η τραγουδίστρια που έκανε την μεγαλύτερη συναυλία για το 2006 στο κλειστό του ΟΑΚΑ για τα παιδιά του ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
Για δύο συνεχόμενες χρονιές εμφανίζεται στο ΡΕΞ έχοντας μαζί της τον Γιώργο Μαζωνάκη, σε μια από τις πιο πετυχημένες μουσικές συναντήσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα.
Στις 18 Φεβρουαρίου το τέλος της χειμερινής σεζόν, σημαίνει και το τέλος των εμφανίσεων της Δέσποινας στο ΡΕΞ ύστερα από 7 χρόνια συνεχούς παρουσίας της εκεί.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More