♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

31 Μαΐου 2011

♪ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΜΑΣ...Μήπως κοιτάει συνέχεια άλλες γυναίκες; Γιατί το κάνει; Τι πρέπει να κάνεις;


Τσουπ! φεύγει το ματάκι κάθε φορά που βγαίνετε. Και όχι δεν είναι αλλήθωρος. Άντρας είναι και ως γνωστόν το οφθαλμόλουτρο είναι το αγαπημένο τους άθλημα. 
Και καλά, να το κάνει όταν βγαίνει με τους φίλους του κι εσύ δεν είσαι εκει... Να το κάνει και όταν είναι μαζί σου; Γιατί; Δεν σε σκέφτεται; Δεν σε σέβεται; Δεν καταλαβαίνει ότι σε φέρνει σε δύσκολη θέση, ότι σε στεναχωρεί, ότι σου δημιουργεί ανασφάλεια, ότι σε κάνει έξαλλη, ότι... ότι... ότι... 

Ψυχραιμία! Πριν του χυμήξεις, πριν αρχίσεις να τον πυροβολείς με λέξεις... ας ρωτήσουμε και μία ψυχολόγο για να δούμε βρε παιδί μου. Μήπως εμείς είμαστε λάθος; Λέμε τώρα!

Γιατί, αγόρι μου; 
Τι συμβαίνει στον ψυχισμό μου; Τι ζόρια τραβάει και τα ματάκια του λειτουργούν ανεξάρτητα από σένα; Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη αποκωδικοποιεί την κατάστασή του... 

-“Γιατί είναι ανασφαλής και κοιτάζει άλλες για να επιβεβαιωθεί ή για να μην αισθάνεται άσχημα απέναντί σου. Δηλαδή, αν δεν είμαι ανασφαλής και πιστεύω ότι μου πέφτεις “πολύ” κοιτάζω άλλες για να σε γειώσω και καλά, να σε προσγειώσω, να σου πω ότι: εντάξει υπάρχουν κι άλλες γύρω”. 

-“Θέλει να σε ιντριγκάρει. Το κάνει δηλαδή επίτηδες για να ζηλέψεις”. 

-“Είναι επιρρεπής στο γυναικείο φύλο και δεν μπορεί να ζήσει μόνο με μία γυναίκα”. 

Από όπου και να το πιάσεις δηλαδή, βρωμάει... Όποιος κι αν είναι ο λόγος που το κάνει, δεν υπάρχει φως. Ο τύπος έχει πρόβλημα, έτσι; 

Τι πρέπει να κάνεις
Η ψυχολόγος θα σου πει, γιατί φυσικά και γνωρίζει καλύτερα...

-Καθαρή εξήγηση: Σε ενοχλεί. Να του το πεις καθαρά και ξάσταρα πόσο σε θίγει αυτό. 

-Κάλεσέ τον να μπει στη θέση σου. Αν το κάνεις εσύ αυτό; Πώς θα νιώσει; Δοκίμασέ το και μία φορά για να δει!

-Αν το κάνει όσο το κάνουν οι άλλοι, ας πούμε ότι είναι γενετικό χαρακτηριστικό. Αν όμως το παρακάνει σκέψου καλύτερα αν πρέπει να συνεχίσεις μαζί του. 

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις
“Σκηνή εκείνη την ώρα δεν είναι σωστό” συμβουλεύει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη. “Ποτέ εν θερμώ δεν πρέπει να προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί θα γίνει καυγάς και τελικά θα χάσουμε και το δίκιο μας. Ο καυγάς θα γίνει σε ανοιχτό χώρο και αυτό δεν θα είναι ούτε καλό για εσάς ούτε για την σχέση σας”. 

Η ΑΤΑΚΑ ΣΟΥ
Πρέπει να βρεις το κατάλληλο timing και να πεις: “Με φέρνεις σε δύσκολη θέση όταν το κάνεις. Αισθάνομαι ή ότι δεν σου κάνω ή ότι κάτι άλλο ψάχνεις γιατί δεν σε καλύπτω ή ότι είσαι αχόρταγος. Όπως και να έχει το πράγμα όμως με ενοχλεί. Μην το ξανακάνεις λοιπόν. Πως θα ένιωθες αν έκανα και εγώ το ίδιο;”

Δεν πρέπει επιδεικτικά να αρχίσεις να κάνεις αντίποινα την ίδια ώρα. Υπάρχει περίπτωση να μην έχεις καταλάβει καν τι κάνει εκείνος, ενώ θα καταλάβει θαυμάσια τι κάνεις εσύ! 

http://www.tlife.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More