♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

27 Μαΐου 2011

♪ Κουντούρη Δόμνα-Βιογραφία


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Κούταλη,(1978) ένα χωριό της ακριτικής Λήμνου.
Από μικρή ηλικία έδειξε αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι, συμμετέχοντας σε σχολικές και δημοτικές χορωδίες, ενώ είναι αυτοδίδακτη μουσικός και παίζει κιθάρα και πιάνο.
Στα 18 της χρόνια ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει ηχοληψία και παραγωγή στη δισκογραφία στο κέντρο εντατικών σεμιναρίων ήχου Μ.Ι.Α του Άκη Γκολφίδη. Εργάστηκε ως βοηθός ηχολήπτη για 3 χρόνια. Παράλληλα, δούλευε σε διάφορες μουσικές σκηνές και ρεμπέτικα σχήματα, ενώ έκανε φωνητικά σε μουσικές παραγωγές και διαφημιστικές καμπάνιες.
Το 1998 γνωρίζει το Θοδωρή Κατεμίδη, μέλος του συγκροτήματος OBERON#, και μαζί με το Γιώργη Σακελλαρίου, ετοιμάζουν μια δισκογραφική δουλειά, η οποία κυκλοφορεί από τη Virgin το 2000 με τίτλο ‘01’.
Το χειμώνα της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται στο Σταυρό του Νότου. Εκείνη την εποχή της προτείνεται από το Γιώργο Χατζηνάσιο να συμμετάσχει στο soundtrack της ταινίας ‘Πάμπτωχοι Α.Ε’. Το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει λέγεται ‘Παράθυρο με θέα’.
Την περίοδο 2004-5 η Δόμνα Κουντούρη γίνεται δεκτή στην τηλεοπτική Μουσική Ακαδημία του ΑΝΤ1, Fame Story 3, όπου ξεχωρίζει τόσο για τις φωνητικές της δυνατότητες όσο για το δυναμικό χαρακτήρα της.
Μετά τη λήξη του Fame Story θα πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με το σχήμα Fame Story Live.
To Νοέμβριο του 2005 κυκλοφορεί το cd «Καφέ του έρωτα» σε στίχους Χάρη Ρώμα, όπου η Δόμνα ερμηνεύει 3 τραγούδια, ενώ λίγους μήνες μετά, το Φεβρουάριο του 2006 κυκλοφορεί το OST ‘Στον ήλιο του Αιγαίου’ σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Άρη Δαβαράκη, με τη συμμετοχή της Δόμνας, η οποία ερμηνεύει και το τραγούδι των τίτλων.
Το καλοκαίρι του 2006 η Δόμνα πραγματοποιεί μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα στο πλάι του Δημήτρη Μπάση. Την ίδια περίοδο ολοκληρώνεται η ηχογράφηση της πρώτης της δισκογραφικής δουλειάς «Παιχνίδι ισορροπίας» η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2006. Συμπαίκτες της σε αυτήν τη δουλειά μια σημαντική ομάδα δημιουργών: Θάνος Παπανικολάου, Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Μωραϊτης, Μαρία Παπαδοπούλου, Ρεβέκκα Ρούσση, Ραλλία Χρηστίδου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σπύρος Κοντάκης, Βασίλης Γαβριηλίδης, Χριστίνα Σολδάτου, αλλά και η ίδια η Δόμνα.
Από το Νοέμβριο του 2006 εως Ιανουάριο του 2007 συμμετέχει στο σχήμα ‘Γλυκιά συμμορία’ και πραγματοποιεί live εμφανίσεις στο VOX στην Αθήνα και στο FIX στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More