♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

16 Οκτωβρίου 2011

♪ Σχέσεις: Αντρες - γυναίκες είναι διαφορετικοί, έτσι είναι από τη φύση τους

Σχέσεις: Αντρες - γυναίκες είναι διαφορετικοί, έτσι είναι από τη φύση τους
Η ψυχολόγος σου δίνει τα 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να παλεύεις να αλλάξεις στον σύντροφό σου. Έτσι είναι από τη φύση του...

Πόσες φορές δεν έχεις φτάσει στα όριά σου; Πόσες φορές δεν έχεις στεναχωρεθεί από κάτι που έκανε ή δεν έκανε ο καλός σου; Μα πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να θυμηθεί για μία φορά τα γενέθλιά σου; Πόσο μυαλό θέλει να συγκρατήσει ότι δεν σου αρέσει το κόκκινο και να σταματήσει να σου ψωνίζει κόκκινα δώρα; Γιατί δεν σου στέλνει λουλούδια συχνά; Γιατί δεν προσπαθεί; Γιατί δεν διεκδικεί; Γιατί δεν παλεύει; Γιατί στα δύσκολα κάνει τον Κινέζο;

Γιατί απλά οι άντρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικοί. Διαφορετική ανατομία, διαφορετικός τρόπος σκέψης, διαφορετικά δεδομένα. Μην κρίνεις τα συναισθήματά του από τον τρόπο που θα ήθελες να σου συμπεριφέρεται. Το ότι δεν ταυτίζεται με τους δικούς σου “κανόνες”, “απαιτήσεις” δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει. Σημαίνει ότι απλά είμαστε διαφορετικοί και ο καθένας έχει τα δικά του δεδομένα.

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη λοιπόν έρχεται να μας δώσει αυτά τα δεδομένα. Έτσι είναι και με αυτά καλείσαι να ζεις. Χωρίς να γκρινιάζεις, γιατί απλά δεν αλλάζουν. Έτσι είναι... από τη μάνα τους!

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ... ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Για τους άντρες θα πρέπει να έχουμε υπόψην μας ότι δεν είναι γυναίκες. Και η διαφορά δεν είναι μόνο στην ανατομία. Οι άντρες είναι γενικώς αλλιώτικοι από τις γυναίκες. Έχουν άλλη ψυχοσύνθεση, έχουν άλλη θεώρηση των πραγμάτων, έχουν άλλες ικανότητες και δυνατότητες, για αυτό και δεν θα πρέπει να μιλάμε για ισότητα, αλλά για ίση αξία. Διότι μόνο μεταξύ ίδιων, ομοίων μπορούμε να έχουμε ισότητα.

Δεν μπορούμε δηλαδή να εξισώσουμε ένα κιλό πορτοκάλια με ένα κιλό γάλα, γιατί είναι άλλο πράγμα το γάλα κι άλλο πράγμα τα πορτοκάλια. Μπορούμε να πούμε για δύο πορτοκάλια ότι αυτό είναι μεγαλύτερο κι αυτό είναι μικρότερο, ότι αυτό είναι πιο γλυκό, ενώ το άλλο είναι πιο ξινό.

Έτσι είναι στον άντρα και στην γυναίκα. Δεν είναι ίδιοι... Είναι άλλο πράγμα ο άντρας κι άλλο η γυναίκα. Θα σωζόντουσαν πάρα πολλές σχέσεις αν κρατάγαμε στο μυαλό μας αυτή ακριβώς τη μεγάλη αλήθεια, ότι οι άντρες είναι διαφορετικοί.

Έτσι λοιπόν πράγματα που οι γυναίκες θεωρούμε ότι είναι αυτονόητα, επειδή για εμάς είναι αυτονόητα ή ότι θα έπρεπε να τα καταλαβαίνουν και να τα σκέφτονται και να τα πράττουν οι άντρες, δεν είναι έτσι γιατί οι άντρες σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΟΥ
1. Στο θέμα των σχέσεων οι άντρες δεν είναι τόσο πολύπλοκοι, όπως εμείς οι γυναίκες.

2. Η κατεύθυνσή τους είναι αριστερά – δεξιά. Δεν είναι σαν κι εμάς που κάνουμε διάφορες διαδρομές από δρομάκια, για να καταλήξουμε πάλι στον κεντρικό.

3. Δεν σκέφτονται και δεν αναλύουν όπως εμείς. Το “ναι” είναι ναι και το “όχι” είναι όχι. Δεν κάθονται να αναλύσουν όπως εμείς γιατί είπε το “όχι”, μήπως μέσα από το “όχι” εννοούσε κάτι άλλο, γιατί βιάστηκε να πει “ναι”, μήπως κρύβει αυτό το “ναι” κάτι άλλο;

4. Στις σχέσεις τους λοιπόν οι άντρες είναι πολύ πιο ευθείς, πιο σύντομοι και πιο ξεκάθαροι.

5. Όταν θέλουν κάτι και τους αρέσει το δείχνουν. Όταν βαρεθούν ή κουραστούν ή πιεστούν ή τρομάξουν από τη δέσμευση... το δείχνουν επίσης.

6. Για αυτούς σχέση σημαίνει: η σύντροφός μου με σκέφτεται, με βάζει πάνω από όλα, με φροντίζει αποκλειστικά, κάνει όλα όσα μου αρέσουν και είναι υποχρεωμένη να τα κάνει αν θέλει να είναι κοντά μου.

7. Με άλλα λόγια είναι πολύ εγωκεντρικοί, γιατί έτσι τους έχουν μεγαλώσει κατά βάση οι μαμάδες τους κι αυτά περιμένουν κι από τις συντρόφους τους.

8. Οι ίδιοι αρκούνται στο να είναι συνεπείς στα βασικά. Δηλαδή: “πλήρωσα το νοίκι... σου έκανα το τραπέζι... σε πήρα τηλέφωνο για να βγούμε....” και οι απαιτήσεις των γυναικών: να με παίρνει πρώτη φροντίδα το πρωί, τελευταία το βράδυ, πρώτο τηλεφώνημα της μέρας δικό σου, τελευταίο τηλεφώνημα της μέρας δικό σου... δεν ισχύουν.

9. Όπως δεν ισχύουν τα εξής: θυμάμαι τις επετείους, φέρνω λουλούδια με κάθε ευκαιρία, σου κάνω εκπλήξεις, σκέφτομαι πάντα τι θέλεις εσύ, βάζω στην άκρη τον εαυτό μου και τα θέλω μου.

10. Η σχέση κρατάει όσο εκείνοι θεωρούν ότι έχουν να πάρουν και τελειώνει όταν πρέπει κάπου να παλέψουν ή να πιεστούν για να αλλάξουν πράγματα, να διεκδικήσουν ή να προσπαθήσουν.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...
...επειδή είναι προορισμένες για να γίνουν μητέρες, είναι πολύ πιο ώριμες. Ακόμα και από την πιο μικρή τους ηλικία σκέφτονται περισσότερο τον άλλον, τον φροντίζουν, είναι πολύ δοτικές και πολλές φορές ενδοτικές. Ίσως αυτό θα πρέπει να τις κάνει να είναι πιο υπεύθυνες για την διατήρηση της σχέσης στα επιθυμητά επίπεδα και ακριβώς γιατί είναι πιο ώριμες και πιο συνειδητοποιημένες να έχουν περισσότερη επιείκεια, περισσότερη κατανόηση και να καταβάλουν και προσπάθεια και να είναι πιο ευρηματικές προκειμένου η σχέση να ευδοκιμήσει και να διαρκέσει.
Το διαβάσαμε στο www.ourlife.gr

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More