♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

22 Φεβρουαρίου 2012

♪ Heinrich Rudolf Hertz: Η Google τιμά την 155η επέτειο γέννησης


Heinrich Rudolf Hertz: Η Google τιμά την 155η επέτειο γέννησης : Heinrich  Rudolf Hertz: 155 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που γεννήθηκε ο γερμανός φυσικός Heinrich Hertz και η Google αλλάζει σήμερα το σήμα της, HeinriΣήμερα 22 Φεβρουαρίου 2012, συμπληρώνονται 155 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού φυσικού Χάινριχ Ρούντολφ Χερτς ή Χερτζ, (Heinrich Rudolf Hertz), στις παρατηρήσεις του οποίου βασίζεται η ανάπτυξη των ραντάρ, του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης. Η Google τον τιμά σήμερα με ένα ιδιαίτερο doodle.
Γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1857 στο Αμβούργο, και το 1880 απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
Οι παρατηρήσεις του θα κατανοούνταν πλήρως αργότερα και θα γίνονταν αναπόσπαστο μέρος της νέας «ασύρματης εποχής». Χονδρικά, τα πειράματα του Χερτζ εξηγούν την αντανάκλαση, τη διάθλαση, την πολικότητα, την αντικυμάτωση και την ταχύτητα των ηλεκτρικών κυμάτων. Τα πειράματά του βοήθησαν στην κατανόηση του ηλεκτρομαγνητισμού και η συσκευή του εξελίχθηκε περαιτέρω από τους συνεχιστές του.
Επιβεβαίωσε την ηλεκτρομαγνητική θεωρία του Τζέιμς Μάξγουελ και κατά τη διάρκεια πειραμάτων (1886 - 1889) παρήγαγε και μελέτησε ηλεκτρομαγνητικά κύματα (γνωστά επίσης ως ερτζιανά κύματα, ή ραδιοκύματα). Κατέδειξε ότι αυτά είναι μακρά, εγκάρσια κύματα που ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός και μπορούν να απεικονιστούν, να διαθλαστούν, και να πολωθούν όπως το φως. Προσέγγισε το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο. Ανέπτυξε την Ηλεκτροδυναμική κινούμενων σωματιδίων.
Η μονάδα της συχνότητας, το Hertz, ονομάστηκε έτσι προς τιμή του. Στα γραπτά του περιλαμβάνονται εργασίες όπως «Τα ηλεκτρικά κύματα» (1890, TR. 1893) και «Αρχές της μηχανικής» (1894, TR. 1899).
Πέθανε στη Βόννη την 1η Ιανουαρίου 1894 σε ηλικία μόλις 37 ετών.
 ch Rudolf Hertz: 155 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που γεννήθηκε ο γερμανός φυσικός Heinrich Hertz και η Google αλλάζει σήμερα το σήμα της, παίρνει τη μορφή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων με χρώματα - μπλε, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο, τιμώντας εκείνον που έθεσε βάσεις για την ανάπτυξη του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του ραντάρ.
Ο Γερμανός φυσικός Heinrich Hertz, γεννήθηκε πριν 155 χρόνια, στο Αμβούργο, στις 22 Φεβρουαρίου 1857.
Πάνω στο έργο του και στις παρατηρήσεις του αναπτύχθηκε το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και το ραντάρ.
Χονδρικά, τα πειράματα του Hertz εξηγούν την αντανάκλαση, τη διάθλαση, την πολικότητα, την αντικυμάτωση και την ταχύτητα των ηλεκτρικών κυμάτων. Τα πειράματά του βοήθησαν στην κατανόηση του ηλεκτρομαγνητισμού και η συσκευή του εξελίχθηκε περαιτέρω από τους συνεχιστές του.
Ο φυσικός αυτός εργάστηκε πάνω στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και προς τιμή του πήρε το όνομά του η μονάδα της συχνότητας, το Hertz:
Με το όνομα Hertz, ή Χερτς, φέρεται στη Φυσική μονάδα μέτρησης συχνότητας οποιουδήποτε σύντομου περιοδικού φαινομένου. Η μονάδα, που συμβολίζεται διεθνώς με τα λατινικά γράμματα Hz, αφορά περίοδο ενός δευτερολέπτου και είναι ίση με «ένα κύκλο ανά δευτερόλεπτο». Με πιο απλά λόγια, συχνότητα ενός χερτζ σημαίνει ότι το φαινόμενο που μελετάμε συμβαίνει μια φορά το δευτερόλεπτο, ή διαφορετικά ότι μια πλήρης ταλάντωση ολοκληρώνεται σε χρόνο ενός δευτερολέπτου.
Οι παρατηρήσεις του έγιναν η βάση της νέας «ασύρματης εποχής». Χονδρικά, τα πειράματα τουHertz εξηγούν την αντανάκλαση, τη διάθλαση, την πολικότητα, την αντικυμάτωση και την ταχύτητα των ηλεκτρικών κυμάτων. Τα πειράματά του βοήθησαν στην κατανόηση του ηλεκτρομαγνητισμού και η συσκευή του εξελίχθηκε περαιτέρω από τους συνεχιστές του.
Ο Hertz βρήκε ακόμη ότι τα ραδιοκύματα μπορούσαν να μεταδοθούν από διαφορετικά είδη υλικών, ενώ ανακλώνταν από άλλα. Αυτή υπήρξε η κεντρική ιδέα που οδήγησε στη δημιουργία του ραντάρ αργότερα.

Πέθανε από σηψαιμία στην ηλικία των 37 ετών, στη Βόννη.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More